Έκρηξη σε κινητήρα λεωφορείου του ΟΑΣΑ εν κινήσει
Κοινωνία

Έκρηξη σε κινητήρα λεωφορείου του ΟΑΣΑ εν κινήσει

Την καταγγελία ότι μηχανή λεωφορείου της γραμμής 608 Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου εξερράγη εν κινήσει έκανε η Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της συνδικαλιστικής παράταξης στο ιστολόγιο anexapar.wordpress.com, το συμβάν «θα μπορούσε να έχει επιφέρει σοβαρό τραυματισμό σε επιβάτες, εάν ο οδηγός δεν είχε μεριμνήσει έγκυρα να τους προειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα του».

Με βάση τα όσα αναφέρονται, το περιστατικό συνέβη στη λεωφορειακή γραμμή 608 Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου και περί ώρα 17:00.

Το λεωφορείο ερχόμενο από Γαλάτσι προς νεκροταφείο Ζωγράφου και προς το ύψος της πλατείας Κάνιγγος, άρχισε να παρουσιάζει θόρυβο από τον χώρο του κινητήρα.

Ο οδηγός σύμφωνα, με την μαρτυρία του, επικοινώνησε με το συνεργείο στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, όπου πήρε οδηγίες να οδηγήσει το λεωφορείο κανονικά προς το τέρμα, όπου και θα γινόταν αντικατάστασή του. Ο οδηγός ανέφερε ότι ο θόρυβος είχε δυναμώσει, ήταν πάρα πολύ έντονος και αυτό του είχε προκαλέσει ανησυχία. Έτσι και ενώ κατευθυνόταν προς το Νεκροταφείο Ζωγράφου, στο ύψος της 9ης στάσης, ακούστηκε ισχυρός θόρυβος λόγω έκρηξης του κινητήρα του λεωφορείου.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού με τους επιβάτες μέσα σε καπνούς και έντονη δυσοσμία να προσπαθούν να εξέλθουν του λεωφορείου. Οι πόρτες λόγω της έκρηξης και της εκτεταμένης ζημιάς στα ηλεκτρικά του οχήματος δεν άνοιγαν μέχρι που παρενέβη ο οδηγός και τις άνοιξε χρησιμοποιώντας την βαλβίδα απασφάλισης θυρών. Οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια και ο οδηγός αφού βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης και να έρθει σε επικοινωνία με τις Αρχές και την υπηρεσία του, μιας και ακινητοποιήθηκε το όχημα επί της Γ. Κουσίδου, μια από τις λίγες κεντρικές αρτηρίες του Ζωγράφου. Η εικόνα που αντίκρισε πράγματι τρομάζει!.

Όπως αναφέρεται, «ο κινητήρας του οχήματος έσπασε, άνοιξε, πετώντας στον θάλαμο των επιβατών καυτά λάδια και μεταλλικά μέρη. Οι τελευταίες σειρές των καθισμάτων είναι όλες λερωμένες από το λάδι του κινητήρα. Η εικόνα στον δρόμο ανάλογη, να έχει πλημμυρίσει λάδι και κομμάτια του κινητήρα να έχουν αποκολληθεί από τη έκρηξη».

«Το ΥΜΙ 1104 έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών βλαβών που παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία τα λεωφορεία της ΟΣΥ. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η επιλογή και αγορά ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας, μαζί με τη γήρανση του στόλου, έχουν καταστήσει την ΟΣΥ εταιρεία συνώνυμο της ανασφάλειας. Έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία Τύπου την προχειρότητα που οι διοικήσεις της ΟΣΥ χειρίζονται το τμήμα της συντήρησης και επισκευής τους στόλου της. Έχουμε καταγγείλει και τα σκάνδαλα με προμηθευτές που προτιμά σταθερά η ΟΣΥ τα τελευταία χρόνια, παρά τα “σκουπίδια” που την προμηθεύει. Έχουμε καταγγείλει και διευθυντές ανεύθυνους, που δεν διστάζουν να βγάζουν λεωφορεία με βλάβες προκειμένου να παρουσιάζουν άριστη εικόνα οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στους δρόμους. Το καλοκαίρι που μας πέρασε το Α/Σ Ελληνικού ανέλαβε την επισκευή οχημάτων και από άλλα Α/Σ, λόγω έλλειψης τεχνιτών σε αυτά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια εντατικοποίηση της εργασίας σε τέτοιον βαθμό που ανεστάλησαν εργασιακά δικαιώματα εργαζομένων στην κίνηση και την τεχνική υποστήριξη».

«Η υπερφόρτωση με συγκοινωνιακό έργο π.χ. στο Α/Σ Ελληνικού είχε ως αποτέλεσμα ένα αμαξοστάσιο να δουλεύει για δύο, με τους οδηγούς και τους τεχνίτες να μην κάθονται ούτε μια μέρα ξεκούρασης μέσα στον μήνα. Τα αποτελέσματα κάνουν την εμφάνισή τους, ευτυχώς μέχρι στιγμής χωρίς ανθρώπινα θύματα. Είναι θέμα τύχης ότι σήμερα στου Ζωγράφου δεν είχαμε τραυματισμούς. Είναι θέμα αμέλειας όμως αυτά που συμβαίνουν στα αμαξοστάσια προτού βγουν τα λεωφορεία για δρομολόγηση. Και σε αυτό ελέγχονται οι διευθύνσεις των Α/Σ για το αν τηρούνται οι εργασιακοί νόμοι και δεν καταπατούνται τα δικαιώματα των εργαζομένων, είτε είναι στον λάκκο του συνεργείουν είτε είναι στην κίνηση. Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε καταγγελίες κατά της διοίκησης για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και για εντατικοποίηση της εργασίας από την πλευρά της,ν εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους.  Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρεί συνυπεύθυνη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών η οποία, αν και το γνωρίζει, συμμετέχει σε αυτό που συμβαίνει και για το οποίο δεν θα αργήσει η μέρα που δυστυχώς το κόστος δεν θα είναι κινητήρες ή άλλου είδους μηχανικά μέρη» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet