Έκρηξη στο Κολωνάκι: Πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. οι αντιεξουσιαστές που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες
Κοινωνία

Έκρηξη στο Κολωνάκι: Πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. οι αντιεξουσιαστές που θέλουν να γίνουν τρομοκράτες

Μεγάλο «πονοκέφαλο» προκαλεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η επιλογή μίας εκκλησίας, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία των Αθηνών, για την τοποθέτηση ενός ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού που χαρακτηρίζεται ως πρόβα για εκρηκτικό μηχανισμό.

Με απλά λόγια εάν αντί για εύφλεκτο υγρό, στο κουτί παπουτσιών που ήταν τοποθετημένη η βόμβα, υπήρχαν εκρηκτικά τα πράγματα τόσο για τον αστυνομικό του Α.Τ. Εξαρχείων όσο και για τον νεωκόρο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι θα είχαν διαφορετική, πολύ πιο άσχημη, τροπή. Την ίδια ώρα, σφοδρή ανησυχία προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε κομβικό σημείο, ώρα αιχμής και χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Τα πρώτα συμπεράσματα, στα οποία καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. από τη μέχρι στιγμής ανάλυση των υπολειμμάτων του εμπρηστικού μηχανισμού είναι πως έχει δημιουργηθεί από κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά πιθανότατα από «εκπαιδευόμενους» στο ένοπλο αντάρτικο πόλης.

Το στοιχείο αυτό ενισχύεται και από τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου «βόμβας μολότοφ» (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ANFO – όπως συνηθίζεται στα χτυπήματα «έτοιμων» οργανώσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενώ έκρηξη που προκλήθηκε ήταν μεν ισχυρή, δεν ήταν όχι τόσο ώστε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό, ή εκτεταμένες ζημιές.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν εντοπίσει αρκετές ομοιότητες στον μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου με αυτόν που είχε τοποθετηθεί έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος δεν είχε εκραγεί από λάθος στη συνδεσμολογία.

Πηγή: reader.gr / Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet