Ένας νεκρός και δύο απαχθέντες Έλληνες μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν
Κοινωνία

Ένας νεκρός και δύο απαχθέντες Έλληνες μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν

Τη ζωή του έχασε ο Έλληνας υποπλοίαρχος του πλοίου “Κάλαμος” μετά από επίθεση ομάδας ένοπλων πειρατών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νιγηρίας και Καμερούν. Οι πειρατές απήγαγαν τρία άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι Έλληνες. Για βαρύ πλήγμα κάνει λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και σημειώνει ότι «η περαιτέρω διαχείριση απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων».

Τα «Κάλαμος» είχε ξεκινήσει από την Κίνα κενό φορτίου με προορισμό τη Νιγηρία και βρισκόταν εν αναμονή φόρτωσης στη θαλάσσια περιοχή QUA IBOE. Συνολικά επέβαιναν 23 μέλη πλήρωμα μεταξύ των οποίων και δέκα Έλληνες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ένοπλων πειρατών και κάποιας ομάδας από το πλοίο.

Οι πειρατές κατάφεραν να απαγάγουν τρία άτομα από το πλήρωμα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο Έλληνες.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται υπό κατάληψη και είναι αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή που δέχθηκε την επίθεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο ανήκει στην εταιρεία Aelos Management sa με έδρα τον Πειραιά. Ήδη από το γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο έχει ανατεθεί η υπόθεση σε ειδικούς διαπραγματευτές στη Νιγηρία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Θ. Δρίτσας: Βαρύ πλήγμα

«Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σωρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Ο ίδιος εκφράζει τη βαθιά λύπη της ελληνικής Πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή του στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

«Η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων» επισημαίνει.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet