Ένταση στη δίκη για τη Ζέμπερη: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον φερόμενο ως δολοφόνο
Κοινωνία

Ένταση στη δίκη για τη Ζέμπερη: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον φερόμενο ως δολοφόνο

Μεγάλη ένταση επικράτησε μέσα και έξω από το κτήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών όπου δικάζεται ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, Εμμανουήλ Σοροπίδης.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε τη διεξαγωγή της δίκης σε κλίμα ηρεμίας και απευθυνόμενη στους συγγενείς της 32χρονης είπε: «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας. Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε πρώτος ο πατέρας της Δώρας, Κώστας Ζέμπερης: «Αυτός σκότωσε το παιδί μου», είπε απευθυνόμενος στον Σοροπίδη.

Μετά τον πατέρα κλήθηκε να καταθέσει ο αδερφός της Δώρας και μόλις ολοκλήρωσε επικράτησε ένταση με τους συγγενείς να φωνάζουν στον Σοροπίδη: «θα πεθάνεις εδώ μέσα».

«Παναγιά μου… Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…» φώναζε η αδερφή της Δώρας Ζέμπερη πριν την έναρξη της διαδικασίας ενώ η μητέρα της εφοριακού απευθυνόμενη στον Σοροπίδη είπε: «μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις».

«Φέρε πίσω το παιδί μου»

Ένταση επικράτησε έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών την ώρα της μεταγωγής του Σοροπίδη.

Μόλις αντίκρισε τον 58χρονο ο πατέρας της εφοριακού του επιτέθηκε και του φώναζε «αλήτη, φέρε πίσω το παιδί μου (…) που είναι το παιδί μου». Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών που μετέφεραν τον Σοροπίδη στο δικαστήριο προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει με τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη να φωνάζει «αφήστε με, αφήστε με».

Ο 58χρονος που συνελήφθη 10 ημέρες μετά την άγρια δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο της Αθήνας τον περασμένο Οκτώβριο παρά την αρχική του ομολογία με υπόμνημα «δείχνει» άλλους ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία. Η άτυχη 32χρονη Δώρα Ζέμπερη είχε δεχθεί 14 μαχαιριές και ξεψύχησε προσπαθώντας να καλέσει σε βοήθεια.

Ο Σοροπίδης κατηγορείται ότι προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα και η Ζέμπερη αντέδρασε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί με μαχαίρι και να την σκοτώσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε και με τρένο έφτασε στο κέντρο της Αθήνας όπου και πούλησε το κινητό της εφοριακού. Το κινητό έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις έρευνες για τη δολοφονία αφού χάρη στο σήμα του οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 58χρονο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet