Έξι επιπλέον θάνατοι και 95 νέα κρούσματα «Covid-19» στην Ελλάδα
Κοινωνία

Έξι επιπλέον θάνατοι και 95 νέα κρούσματα «Covid-19» στην Ελλάδα

Στους 38 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον Covid-19 στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, καταγράφηκαν έξι επιπλέον θάνατοι από τον ιό στη χώρα μας. Επίσης καταγράφηκαν 95 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 1.156.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Συνολικά 69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα 15.150 τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

Συνολικά, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, υπολογίζεται ότι 5% των ασθενών χρειάζεται νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς ο κορωνοϊός προκαλεί μια σοβαρή πνευμονία σε κάποιες περιορισμένες περιπτώσεις. Επισήμανε ότι «στη χώρα μας, έως σήμερα, καταγράφουμε ασθενείς που διασωληνώνονται σε μια μέση ηλικία των 66 ετών και περίπου 47% από αυτούς έχουν συνοδά υποκείμενα νοσήματα». Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται, συνέχισε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται αρκετές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ. Στην Ιταλία, όπως είπε, ο μέσος όρος νοσηλείας φτάνει τις 15 μέρες και το ποσοστό θνητότητας από άλλη μελέτη φαίνεται για όσους μπαίνουν στη ΜΕΘ να είναι 47%.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Όπως είπε ο υφυπουργός, αποφασίστηκε επίσης να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά για μία ακόμα εβδομάδα για προληπτικούς λόγους. Σημείωσε επιπλέον πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και επανέλαβε ότι δύσκολα είναι μπροστά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζομάνης, υπογράμμισε την ανάγκη για ορθολογική χρήση των υγειονομικών υλικών, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει επάρκεια υλικών. Εξήγησε ότι η παγκόσμια ζήτηση για υγειονομικό υλικό έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η χώρα μας έχει προβεί στις απαραίτητες παραγγελίες και συνέχεια το σύστημα εφοδιάζεται.

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 3.100 κλίνες για τη νοσηλεία ήπιων και μετρίων περιστατικών με κορωνοϊό και είναι διαθέσιμες 215 ΜΕΘ.

Επίσης, όπως είπε, σε σύντομο χρονικό διάστηκα άνοιξαν 75 νέες κλίνες ΜΕΘ. «Το σύστημα σε αυτή τη φάση έχει επάρκεια κλινών και είναι στον προγραμματισμό μας εφόσον χρειαστεί η επίταξη και ιδιωτικών κλινικών», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet