Έρευνα για πλαστά πτυχία στον χώρο της Υγείας
Κοινωνία

Έρευνα για πλαστά πτυχία στον χώρο της Υγείας

Διοικητές νοσοκομείων και γιατρούς με πλαστούς τίτλους σπουδών ακόμα και εργαζόμενους με πλαστά απολυτήρια Λυκείου, έχουν εντοπίσει οι έλεγχοι που διενεργεί το υπουργείο Υγείας στο σύνολο των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Μαΐου ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από τα τέλη του προηγούμενου έτους από τους διοικητές των νοσοκομείων, σε επίπεδο πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και απολυτηρίων λυκείου, και αναμένεται να ολοκληρωθούν για όλους όσους εργάζονται στο υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς στο τέλος του 2014.

Ήδη μία αναπληρώτρια διοικήτρια νοσοκομείου της Αθήνας έχει αποπεμφθεί από τον περασμένο Απρίλιο λόγω πλαστότητας πτυχίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη εξετάζεται και μία άλλη περίπτωση διοικητή νοσοκομείου με τίτλους η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται και ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι στο στάδιο της απολογίας. Τον προηγούμενο Απρίλιο αποπέμφθηκε και ο γιατρός διευθυντής περιφερειακού ιατρείου της Σκύρου που όπως κατέδειξαν οι έλεγχοι του ΣΕΥΥΠ είχε διοριστεί στο ΕΣΥ το 2000 βάσει πλαστού πτυχίου Ιατρικής από ιταλικό πανεπιστήμιο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δε, οι εισαγγελικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ποινική δίωξη, ωστόσο ο συγκεκριμένος γιατρός ακόμα αναζητείται.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός της Σκύρου ελέγχεται και για αδικαιολόγητα μεγάλο πλουτισμό αφού φέρεται να κυκλοφορούσε με πολυτελές αυτοκίνητο και να είχε στην κατοχή του και ιδιωτικό αεροπλάνο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, παρόμοιες περιπτώσεις πλαστών τίτλων ελέγχονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν δηλώσει ακόμα και πλαστά απολυτήρια Λυκείου!

«Δεν είναι τα ευρήματα σε έκταση τέτοια που να πει κάποιος ότι υπάρχει γενικευμένη ανησυχία», έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Αδ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε όσους έχουν εξαπατήσει το ελληνικό κράτος, καταθέτοντας πλαστούς τίτλους. Ιδιαίτερα, στον χώρο της Υγείας αυτό έχει έναν επιπλέον κίνδυνο. Ένας με πλαστό τίτλο ή παρόμοιες περιπτώσεις σε ιατρικό προσωπικό είναι ασφαλώς πιο ευαίσθητες σε αυτό τον χώρο».

Πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet