Έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα: Απογοητευμένο το 81% των Ελλήνων
zougla.gr
Κοινωνία

Έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα: Απογοητευμένο το 81% των Ελλήνων

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς συνυφασμένη με τη διαφθορά στο μυαλό της πλειονότητας των πολιτών στη χώρα μας, οι οποίοι σε ποσοστό 57% αποκλείουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον. Παρά τις σχετικές διακηρύξεις μάλιστα των αρμοδίων υπουργών, οι Έλληνες δεν φαίνονται να πείθονται ότι έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια η διαφθορά στη χώρα μας, καθώς 81% πιστεύει πως είτε παραμένει όπως στο παρελθόν, είτε έχει αυξηθεί!

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας η οποία διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου 2020, σε ένα δείγμα 1.002 πολιτών, ηλικίας άνω των 17 ετών. 

Χαρακτηριστικό συμπέρασμα της έρευνας είναι η δυσπιστία που υπάρχει στην κοινή γνώμη για την αποτελεσματικότητα στην πάταξη της διαφθοράς, μιας και ένα μεγάλο ποσοστό, που φτάνει το 55%, θεωρεί ότι το πολιτικό σύστημα είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε αυτή. «Η διαφθορά παραμένει ατιμώρητη», σύμφωνα με τη συντριπτική πλειονότητα της κοινής γνώμης, η οποία μάλιστα σε ποσοστό 55% δηλώνει πως δεν θα κατήγγειλε κάποιο περιστατικό διαφθοράς!

Δείτε τα γραφήματα της έρευνας:

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet