Έρευνα – σοκ: Λειτουργικά αναλφάβητος ένας στους δύο μαθητές Λυκείου
Κοινωνία

Έρευνα – σοκ: Λειτουργικά αναλφάβητος ένας στους δύο μαθητές Λυκείου

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που αποτυπώνει τον αυξημένο κίνδυνο οι μισοί μαθητές των Λυκείων να έχουν μεγάλη πιθανότητα να αποφοιτήσουν ως λειτουργικά αναλφάβητοι. 

Το συμπέρασμα της ΑΔΙΠΠΔΕ προκύπτει από τις απογοητευτικές επιδόσεις των μαθητών της Β’ Λυκείου σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2017 – 2018. 

Στα Γενικά Λύκεια στη Φυσική, 1 στους 2 μαθητές βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση. Στην Άλγεβρα το ποσοστό των βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν 38,9% και στη Γεωμετρία 44,2%. Στη Γλώσσα το 7,1% των μαθητών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση.

Χειρότερη είναι η εικόνα στα ΕΠΑΛ: Ένας στους πέντε πήρε κάτω από τη βάση στη Γλώσσα. Το 52,7% πήρε κάτω από τη βάση στην Άλγεβρα και το 51,3% στη Γεωμετρία. Στο 41% οι βαθμολογίες κάτω από τη βάση στη Φυσική και στο 40,8% στη Χημεία.

Λειτουργικά αναλφάβητος, είναι όχι εκείνος που δεν ξέρει ή δεν μπορεί να συλλαβίσει και πίσω από τους φθόγγους να αναγνωρίσει τις λέξεις και το σώμα του έναρθρου λόγου, αλλά εκείνος που μολονότι γνωρίζει γραφή και ανάγνωση δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να λειτουργήσει με αυτάρκεια μέσα στην κοινωνική ομάδα στην οποία είναι ενταγμένος

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από Καθημερινή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet