Έρευνα «Covid Control»: Το 55% διαφωνεί με την επαναλειτουργία των σχολείων
Κοινωνία

Έρευνα «Covid Control»: Το 55% διαφωνεί με την επαναλειτουργία των σχολείων

Θετικές κρίσεις για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, αλλά και διχογνωμία για την επαναλειτουργία των σχολείων και το ζήτημα των προστίμων για τη μη χρήση μάσκας, καταγράφει η 7η έρευνα «COVID CONTROL» που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών «Interview». 

Η έρευνα έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.300 ατόμων με τη μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από τις 28/4/2020 έως τις 29/4/2020. 

Ειδικότερα, θετικά/μάλλον θετικά κρίνει το 79% των ερωτώμενων την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του για την σταδιακή άρση των περιορισμών, έναντι 17% που διατηρεί αρνητική/μάλλον αρνητική στάση, ενώ το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 70% κρίνει ως εφαρμόσιμες τις λεπτομερείς οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς για την κυκλοφορία, το άνοιγμα της μικρής λιανικής, τις μετακινήσεις κ.λπ., έναντι του 23% που τις θεωρεί μη εφαρμόσιμες και του 7% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Στην ερώτηση «Κατά την άποψη σας, πρόκειται για άρση μέτρων ή για επιβολή νέων και πιο επώδυνων;», οι απαντήσεις είναι οι ακόλουθες: α) είναι άρση αναφέρει το 74%, β) είναι επιβολή νέων και πιο επώδυνων το 20% και γ) δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Δεν θέλει την επαναλειτουργία των σχολείων το 55%

Το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων δεν βρίσκει σύμφωνο το 55% των ερωτώμενων, ενώ το 41% συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί και το 4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 58% θεωρεί ότι οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ αρνητικά σε αυτό το ερώτημα τοποθετείται το 36% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 6%.

Το 50% θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας

Διχογνωμία προκύπτει και στο θέμα του προστίμου των 150 ευρώ για την μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Το 50% που θεωρεί υπερβολικό το πρόστιμο, αλλά την ίδια στιγμή το 48% το θεωρεί σωστό μιας και πρόκειται για την δημόσια υγεία, ενώ το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Επτά στους δέκα κρίνουν εφαρμόσιμα τα νέα μέτρα

Το 68% πιστεύει ότι συνολικά τα νέα μέτρα είναι εφαρμόσιμα, έναντι του 26% που σημειώνει πως δεν είναι και του 6% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Το 40% των ερωτώμενων εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα καταφέρει να ανακάμψει μετά το 2022. Για το 2022 τοποθετεί την ανάκαμψη το 30%, για το 2021 το 27% και δεν γνωρίζει/δεν απαντά το 3%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet