Έρχεται εβδομάδα ταλαιπωρίας: Στάσεις εργασίας σε μετρό, προαστιακό και τρένα
Κοινωνία

Έρχεται εβδομάδα ταλαιπωρίας: Στάσεις εργασίας σε μετρό, προαστιακό και τρένα

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την ερχόμενη εβδομάδα (13-17 Νοεμβρίου), καθώς ανακοινώθηκαν απεργίες σε μετρό, τρένα και προαστιακό.

Χωρίς μετρό, τρένα και προαστιακό τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, οι εργαζόμενοι του Μετρό προχωρούν σε 3ωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

«Οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεών μας με στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11/17 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 η ώρα το πρωί. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τρίωρη στάση εργασίας μεταξύ 10π.μ. με 1μ.μ. αποφάσισαν ομόφωνα και τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δύο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα), για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

24ωρη απεργία στο Μετρό την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

«Χειρόφρενο» τραβούν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και για 24 ώρες οι ηλεκτροδηγοί του μετρό, με κύριο αίτημα την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet