Έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου – Θέμα γνησιότητας της γνωμάτευσης θέτει ο Άρειος Πάγος
Κοινωνία

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Φλώρου – Θέμα γνησιότητας της γνωμάτευσης θέτει ο Άρειος Πάγος

Έφεση κατά του βουλεύματος για την αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου για λόγους υγείας άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας, μετά τη σχετική παραγγελία του Αρείου Πάγου όπου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το ιατρικό πιστοποιητικό για την αναπηρία του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa δεν είναι πειστικό κι εμπεριστατωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, στην παραγγελία του αναφέρει ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι «προσήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%». Μάλιστα, εξηγεί ότι θα έπρεπε να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, και όχι να σημειώνεται -όπως έχει γίνει- μόνο πως το ποσοστό 35% αναπηρίας οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό». Κι αυτό γιατί δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ, το οποίο εξέδωσε την πιστοποίηση.

Εξάλλου στην Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας πρόκειται να διαβιβαστεί και το έγγραφο της διοικητού του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, το οποίο θέτει ζητήματα γνησιότητας για την εν λόγω ιατρική γνωμάτευση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet