ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στο ν/σ για τις διαδηλώσεις
Κοινωνία

ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση ενάντια στο ν/σ για τις διαδηλώσεις

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κοραή έχει προγραμματίσει για σήμερα 8/7 το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων», κλιμακώνοντας «την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες».

«Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι «το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής».

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 19:00 η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet