Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια μεταξύ Χ.Α. & αριστεριστών
Κοινωνία

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια μεταξύ Χ.Α. & αριστεριστών

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο του Πειραιά έξω από το Δημοτικό Θέατρο, την ώρα που ξεκινούσε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής λίγα μέτρα από τα γραφεία της οργάνωσης.

Όπως μετέδωσε το Mega, την ώρα που τα μέλη της Χρυσής Αυγής άνοιξαν τα μεγάφωνα από όπου ακούγονταν τα τραγούδια του κόμματος, ομάδα αριστεριστών που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοραή, ξεκίνησε διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του φασισμού.

Στη θέα ενός χρυσαυγίτη που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, οι αριστεριστές άρχισαν να τον απειλούν φραστικά και μόνο, με αποτέλεσμα εκείνος να αρχίσει να τρέχει προς τους ομοϊδεάτες του ζητώντας βοήθεια και κάνοντάς τους νοήματα για να οργανωθούν σε ομάδα κατά των αριστεριστών.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τουλάχιστον 40 μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ξύλα και ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν κατά των αριστεριστών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το Mega, παρά το γεγονός ότι απέναντι ακριβώς από το σημείο της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν τουλάχιστον δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, η αστυνομία ολιγώρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συγκρουστούν σώμα με σώμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος αστυνομικός των ΜΑΤ προσπάθησε μάταια να συγκρατήσει με τα χέρια ορισμένους χρυσαυγίτες και στη συνέχεια να κάνει μόνος του χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγα λεπτά μετά και ενώ η σύγκρουση ήταν σε εξέλιξη, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο σημείο προσπαθώντας να συγκρατήσουν τους χρυσαυγίτες ενώ οι αριστεριστές υποχώρησαν προς την πλατεία Κοραή.

Κατά την αποχώρηση των αριστεριστών, άλλη ομάδα χρυσαυγιτών από άλλο σημείο με καταδρομική επιχείρηση προσπάθησε να χτυπήσει τους αριστεριστές, ωστόσο και πάλι μια διμοιρία των ΜΑΤ πρόλαβε τα χειρότερα κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Οι κάμερες κατέγραψαν επίθεση χρυσαυγίτη κατά τηλεοπτικού συνεργείου με σιδηρολοστό, από την οποία κατά τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά, ενώ η Αστυνομία «χώρισε» τις δύο διαδηλώσεις με κλούβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 7:30 το απόγευμα, όταν η ομάδα των αριστεριστών κινήθηκε προς το σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και εκείνη των χρυσαυγιτών προς την αντίθετη πλευρά στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία παραμένει, παρόλα αυτά, σε επιφυλακή.

Στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής πήραν μέρος ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Πειραιά Γ. Λαγός και Ν. Κούζηλος και ο βουλευτής Αττικής, Ηλ. Κασιδιάρης.

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια στον Πειραιά

«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον υπόδικο Ηλ. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακριά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη «συγκέντρωση μίσους» στον Πειραιά.

«Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ενώ αφήνονται και σαφείς υπαινιγμοί για τη στάση της αστυνομίας:

«Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και Χ.Α., αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα» καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet