Ακυβέρνητο παραμένει το φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας – Στο σημείο ρυμουλκό από τον Πειραιά
Κοινωνία

Ακυβέρνητο παραμένει το φορτηγό πλοίο στο ακρωτήριο Μαλέας – Στο σημείο ρυμουλκό από τον Πειραιά

Ακυβέρνητο παραμένει το φορτηγό πλοίο «AEOLOS» στο ακρωτήριο Μαλέας. Ρυμουλκό πλοίο απέπλευσε από τον Πειραιά ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Για το περιστατικό με το φορτηγό πλοίο, σημαίας Marshall Islands, με 22 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος στο ακρωτήριο Μαλέας, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Diliskelesi Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas Αργεντινής έμφορτο, με 19.273,42μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος.

Ενημερώθηκαν δύο παραπλέοντα πλοία τα οποία έσπευσαν στο ακρωτήριο Μαλέας, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς και πνέουν άνεμοι δέκα μποφόρ.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πλοίαρχο του πλοίου και τους πλοιάρχους των παραπλεόντων, ενώ ρυμουλκό πλοίο απέπλευσε από τον Πειραιά για το ακρωτήριο Μαλέας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet