Αλκ. Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τρίτο lockdown
reader.gr
Κοινωνία

Αλκ. Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τρίτο lockdown

Για το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown, αν και «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο», έκανε λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας την εκπομπή «Σήμερα», στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε ακόμη ότι θεωρεί εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να επικρατήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού και επισήμανε την ανησυχία που προκαλούν στους επιστήμονες οι μεταλλάξεις του SARS-CoV-2, αλλά και οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. 

Ειδικά για τις μεταλλάξεις εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσουν έναντι του αρχικού στελέχους, καθώς φαίνεται πως ο μεταλλαγμένος ιός μεταδίδεται πιο εύκολα και συμπλήρωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων ανέφερε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής των ειδικών. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

Δεν έχει τεθεί θέμα για Γυμνάσια-Λύκεια

Ακόμη, τόνισε ότι ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ο καθηγητής παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και στο υγειονομικό σκέλος, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση με τις μεταλλάξεις.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet