Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανό να ανοίξει η εστίαση τον Απρίλιο – Θέλουμε ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει
reader.gr
Κοινωνία

Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανό να ανοίξει η εστίαση τον Απρίλιο – Θέλουμε ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει

Στον δείκτη Rt, που πρέπει να μειωθεί κάτω από το 1, αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προαναγγέλλοντας την παράταση του lockdown και την επόμενη εβδομάδα. 

Ο κ. Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η πανδημία και έπειτα θα αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα. 

«Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός πως όλοι και περισσότεροι νέοι άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με κορωνοϊό, εξηγώντας ότι οι μεταλλάξεις δεν έχει φανεί πώς ακριβώς λειτουργούν και οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες προφυλάσσονται πολύ περισσότερο.

«Όταν ανοίγει κάτι,  να μην ξανακλείνει»

Αναφορικά με την άρση των περιορισμών, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και σχολεία και λιανεμπόριο, αν και, όπως είπε, υπάρχει αντικειμενική ανάγκη και για τα δύο. «Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δύο μήνες είναι οι πανελλήνιες. Πρόθεσή μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και χωρίς φαινόμενα συνωστισμού», συμπλήρωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας. 

Την ίδια στιγμή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Απρίλιο να επαναλειτουργήσει και η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα δεν μπορούν να μετατραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αν και αυτό θα μπορούσε να γίνει το Πάσχα αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα.  

Απαντώντας για τη συμπεριφορά όσων έχουν κάνει το εμβόλιο, ο κ. Βατόπουλος δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες θα συζητηθεί για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021», κατέληξε. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet