Αμερικανική Πρεσβεία: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
Κοινωνία

Αμερικανική Πρεσβεία: Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της επίθεσης στα αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα

Στην έντονη καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προχώρησε η αμερικανική πρεσβεία, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι..

Σε μήνυμα που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η Πρεσβεία καλεί τις ελληνικές Αρχές να προστατεύσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Καταδικάζουμε έντονα τις πρόσφατες επιθέσεις σε αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Προτρέπουμε τις ελληνικές Αρχές να προστατεύσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρει το μήνυμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι σε δύο προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., μετά την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στις 16:00 το απόγευμα Τρίτης, στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας, στο Κολωνάκι.

Αστυνομικοί ακινητοποίησαν -περίπου 10 λεπτά αργότερα- επί της οδού Μπενάκη στην περιοχή των Εξαρχείων έναν 26χρονο Έλληνα και μία 23χρονη Ελληνίδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή τους βρέθηκε μία κουκούλα full face, μία βαριοπούλα και πέντε κουτιά μπογιάς μαύρου χρώματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες συμμετείχαν περίπου 10 άτομα. Οι κουκουλοφόροι, σπάζοντας τζαμαρίες και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, πέταξαν τρικάκια τα οποία λένε «Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet