Ανάρπαστα έγιναν τα εμβόλια της Johnson & Johnson από τους 18άρηδες – Κλεισμένα όλα τα ραντεβού
Κοινωνία

Ανάρπαστα έγιναν τα εμβόλια της Johnson & Johnson από τους 18άρηδες – Κλεισμένα όλα τα ραντεβού

Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής (29/5) η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18 – 29 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson και ήδη τα ραντεβού έχουν γίνει ανάρπαστα στους νέους, οι οποίοι έσπευσαν άμεσα να κλείσουν το ραντεβού τους προκειμένου να ζήσουν ένα ασφαλέστερο από τον κορωνοϊό καλοκαίρι. Μάλιστα, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μονοδοσικό φαίνεται πως αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τους εποχικά εργαζόμενους νέους στα νησιά που θέλουν να έχουν εμβολιαστεί πριν αναχωρήσουν για τους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας.

Το γεγονός ότι η παρτίδα των εμβολίων είναι σχετικά μικρή συγκριτικά με άλλες, (50.000 μονοδοσικά εμβόλια), σε συνδυασμό με την προθυμία των νεότερων να εμβολιαστούν, έχει ως αποτέλεσμα τα ραντεβού να έχουν εξαντληθεί ήδη σε πολλές περιοχές της Αττικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση που μπει κάποιος στην πλατφόρμα και επιλέξει να κάνει το εμβόλιο της Jonhson & Johnson σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως «Ωνάσειο», «Τζάνειο», «Αγία Βαρβάρα», «Αλεξάνδρα», «Σωτηρία», ΚΑΤ, Παίδων, «Σισμανόγλειο», «Ιπποκράτειο» και «Ελπίς», θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο ραντεβού, καθώς όλα είναι κλεισμένα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξουν και νέα ραντεβού τις επόμενες ημέρες για όσους θέλουν να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Όπως δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson είμαστε σε ένα πολύ καλό ποσοστό απορρόφησης.  Όσα έχουν έρθει τα χρησιμοποιούμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι χρησιμοποιείται πάνω από το 90% των εμβολίων που καταφθάνουν. «Ό,τι έρχεται το “καταναλώνουμε”» προσέθεσε. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι «η Johnson & Johnson θα φέρει στις 2 Ιουνίου μια παράδοση που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο».

Βασίλης Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε τους εμβολιασμούς στα νησιά

«Με βάση τον αριθμό των εμβολίων τα οποία έχουν έρθει -50.000 εμβόλια- αυτή τη στιγμή εξασφαλίσαμε τα νησιά μας και θα υπάρχουν εμβολιαστικές γραμμές και στην υπόλοιπη χώρα» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου το εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας σε όλη τη χώρα, στα νησιά μας και εδώ στη Σύρο όλα είναι εξαιρετικά» δήλωσε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας ότι οι υγειονομικοί, με επαγγελματισμό, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι πολίτες με ασφάλεια, γρήγορα, με σωστούς υγειονομικούς κανόνες και να μπορέσουν να κινηθούν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα καλύτερα και πιο ελεύθερα.

«Έχουμε μπροστά μας την τουριστική περίοδο και οφείλουμε να τονώσουμε και να ενισχύσουμε την οικονομία μας, το τουριστικό μας προϊόν, με τους ανθρώπους να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία, πάντα, όμως, τηρώντας και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας. Θέλω να πω ότι όποια εμβόλια έρχονται στο Πρόγραμμα “Ελευθερία”, αμέσως διοχετεύονται μέσα από τον μηχανισμό μας στις εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιάζουμε τους συμπολίτες μας. Αυτό γίνεται πλέον από χθες το βράδυ και με τα εμβόλια της Johnson & Johnson σε όλη τη χώρα για τους συμπατριώτες μας από 18 ετών και άνω» είπε αναφερθείς στο άνοιγμα της πλατφόρμας.

«Ζητώ για ακόμη μια φορά από όλους τους Έλληνες να προσέχουν, να περιφρουρήσουμε τη χώρα μας, τα νησιά μας. Υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος της Covid-19, γι’ αυτό και θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, σωστά και οργανωμένα και στο τέλος νομίζω ότι θα έχουμε χαρεί όλοι μια επιτυχημένη τουριστική περίοδο με κανόνες Δημόσιας Υγείας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet