Αναίρεση του βουλεύματος για την άδεια Κουφοντίνα άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Κοινωνία

Αναίρεση του βουλεύματος για την άδεια Κουφοντίνα άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να αναιρεθεί το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη χορήγηση άδειας, ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η υπόθεση θα συζητηθεί σύντομα στο Ποινικό Tμήμα του Αρείου Πάγου, εισαγγελέας του οποίου θα αποφασίσει αν θα συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση για το αίτημα του πολυισοβίτη ή εάν απορρίψει το αίτημα της Εισαγγελέως.

Η κ. Δημητρίου είχε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα τόσο το βούλευμα όσο και τον ιατρικό φάκελο του Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου, όταν άσκησε βέτο ο εισαγγελέας στη χορήγηση της άδειας.

Η άσκηση αναίρεσης του βουλεύματος από την εισαγγελέα έρχεται λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ο Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου για καλύτερη ιατρική παρακολούθηση, γιατί επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του.

Το σκεπτικό της κ. Δημητρίου

Στο έγγραφό της για την αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου (1993- 2011), καθώς και πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδεια.

Παράλληλα η κ. Ξένη Δημητρίου αναφέρει ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικείου Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντινα, προσθέτοντας ότι εφόσον έκρινε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 του μηνός είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση, όμως σήμερα το πρωί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου την ενημέρωσε ότι η γνώμη του είναι ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου  με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet