Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα Γλυκά Νερά: Βήμα-βήμα πώς έγινε η εξιχνίαση της δολοφονίας της Κάρολαϊν
Κοινωνία

Ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τα Γλυκά Νερά: Βήμα-βήμα πώς έγινε η εξιχνίαση της δολοφονίας της Κάρολαϊν

Για την εξάρθρωση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά έκανε ανακοινώσεις η Αστυνομία. «Δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη. Και η Αστυνομία δεν δουλεύει με υποψίες. Σε αυτή την υπόθεση λειτουργήσαμε ως άνθρωποι», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στις πρώτες ανακοινώσεις τους για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Όπως τόνισαν, σημείο-κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, είναι ότι οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο της 20χρονης Καρολάιν, σημείωσαν τα στελέχη της ΓΑΔΑ. «Διενεργήθηκε πολύωρη έρευνα στο σπίτι. Εγινε εργαστηριακή εξέταση από το σπίτι. Τα αποτελέσματα των πολύωρων εξετάσεων κατέληξαν στην πολυπλοκότητας της υπόθεσης. Στο σημείο των εργαστηριακών εξετάσεων απεδείχθη εξαιρετικά κρίσιμη η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων. Βάσει των στοιχείων που προέκυπταν, υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες», ανέφεραν. 

Γλυκά Νερά: Βήμα βήμα η εξιχνίαση της δολοφονίας

Ολα ξεκίνησαν στις 10 Μαΐου στις 6:20 όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκε από τον σύζυγο της 20χρονης Καρολάιν που κάλεσε σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί βρήκαν την Καρολάιν νεκρή και τον σύζυγο δεμένο. Οι αστυνομικοί αντίκρυσαν και το βρέφος να βρίσκεται πάνω στο θύμα. 

Από τα πρώτα στοιχεία διαπιστώθηκε ότι η αιτία θανάτου ήταν ασφυξία, δηλαδή με κλείσιμο του στόματος. Παρατηρήθηκαν κάποια σημάδια στα χέρια και στα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος. Τα σημάδια δεν φαίνονταν σχεδόν καθόλου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν παραβιασμένο ένα παράθυρο στο υπόγειο. Διαπίστωσαν ακόμη κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο: ότι ο σκύλος ήταν κρεμασμένος στη σκάλα. 

Τα κρίσιμα στοιχεία ήταν η κάμερα που βρισκόταν στον χώρο του σαλονιού, το ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του πιλότου. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των αστυνομικών, δεν κατάφεραν να διαπιστώσουν την ύπαρξη άλλων προσώπων πέρα από το ζευγάρι που βρισκόταν στο σπίτι. Αφού δεν υπήρχαν άλλοι, η έρευνα έπρεπε να στραφεί στον σύζυγο. Η εξέταση από τον χώρο μας έδωσε κάποιες ενδείξεις. Είχαμε ευρήματα από το κινητό τηλέφωνο, αλλά για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες έπρεπε να εξεταστεί ο σύζυγος. 

Ο σύζυγος έστρεψε τη συζήτηση πάνω στη σχέση που είχε με το θύμα, πάνω στη σχέση που είχε με το παιδί του. Σε κάποιο στάδιο της εξέτασής του ήθελε να διαβεβαιώσει ότι ποτέ δεν ήθελε να πει ψέματα, ότι ποτέ δεν ήθελε να διαφύγει και ήθελε να μείνει έξω από τη φυλακή με το παιδί του. Αυτή η συζήτηση έφερε την ομολογία για τη δολοφονία, έπειτα από έναν έντονο διαπληκτισμό που είχαν. 

Ο πιλότος αναφέρθηκε στους αστυνομικούς στον τρόπο που σκότωσε τη σύζυγό του αλλά και στα βήματα που έκανε για να σκηνοθετήσει τον χώρο έτσι ώστε να πείσει τους αστυνομικούς ότι πρόκειται για ληστεία. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet