Ανατροπές παντού φέρνει το νέο Ασφαλιστικό
Κοινωνία

Ανατροπές παντού φέρνει το νέο Ασφαλιστικό

Ανατροπές παντού φέρνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των δανειστών και αναμένεται να είναι το επόμενο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έλθει στη Βουλή.

Με το σχέδιο της ασφαλιστικής αναθεώρησης, το οποίο αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο των χορηγούμενων συντάξεων, επανασχεδιάζεται ο τρόπος υπολογισμού των νέων συντάξεων, ενοποιούνται πλήρως τα υφιστάμενα Ταμεία, επέρχονται αλλαγές με τις ενιαίες εισφορές για όλους, καθιερώνεται παντού η «εθνική σύνταξη» ύψους 384 ευρώ, ενώ μειώνονται τα ποσοστά αναπλήρωσης για το αναλογικό τμήμα της σύνταξης.

Στόχος είναι η μείωση της δαπάνης που καταβάλλει ο κρατικός προϋπολογισμός για συντάξεις από το 9% του ΑΕΠ σήμερα στο 6% ώς το 2020.

Σήμερα η συνταξιοδοτική δαπάνη προσεγγίζει τα 30 δισ. ευρώ, από τα οποία τα μισά καλύπτονται από τις εισοφρές στα Ταμεία και τα υπόλοιπα από την κρατική χρηματοδότηση. Στόχος είναι η κρατική συμμετοχή να μειωθεί στα 12 δισ. ευρώ.

* Διαβάστε περισσότερα στο Βήμα της Κυριακής

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet