Ανησυχία για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας
Κοινωνία

Ανησυχία για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας

Μεγάλη ανησυχία καταγράφεται για την έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας αυτή την περίοδο του ιδιότυπου κατ’  οίκον περιορισμού. «Είναι διεθνώς αποδεδειγμένο ότι τα κρούσματα σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας κατά των γυναικών αυξάνονται κατακόρυφα» αναφέρει στο Reader.gr, η γενική γραμματέας Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου η εν λόγω αρχή προωθεί έντονα την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης «15900», τηρώντας το απόρρητο και την απαιτούμενη εχεμύθεια. 

«Οι σύμβουλοί μας παρέχουν ψυχοκοινωνικές συμβουλές και άλλες υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης, γι’ αυτό όσες γυναίκες υφίστανται βία στη δουλειά τους ή στο οικογενειακό τους περιβάλλον πρέπει να μας καλέσουν, να ενθαρρυνθούν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», συνεχίζει. 

Η γενική γραμματέας σημειώνει επιπλέον ότι υπάρχει ευθεία συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία ανταποκρίνεται άμεσα σε όσα περιστατικά καταγγέλλονται, ενώ σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και τα αρμόδια τμήματα κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. 

«Καμιά γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνη της, πόσο μάλλον τώρα τις μέρες  του κορονοϊού. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε», καταλήγει η κ. Συρεγγέλα.

Ανοιχτή 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα η γραμμή SOS

Η τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» παραμένει ανοιχτή 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για την τηλεφωνική γραμμή «SOS 15900» και τις δομές υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας βρείτε στην ιστοσελίδα www.womensos.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων www.isotita.gr.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet