Ανησυχία για τους “Πυρήνες” και την… αλά Αλ Κάιντα επίθεση που ετοίμαζαν
Κοινωνία

Ανησυχία για τους “Πυρήνες” και την… αλά Αλ Κάιντα επίθεση που ετοίμαζαν

Σειρά ερωτημάτων για τη χρήση από Έλληνες «αντάρτες πόλης» ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της Αλ Κάιντα και οι ιρακινοί αντάρτες για να πλήξουν με «στοχευμένες» εκρήξεις βομβών τις αμερικανικές δυνάμεις προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία προκήρυξη κρατούμενων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που αναρτήθηκε σε δικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών. Πρόκειται για το σχέδιο ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού με κατευθυνόμενη «βόμβα-πύραυλο», το οποίο «αναχαιτίστηκε» λόγω της σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού από την ΕΛ.ΑΣ. στην Ανάβυσσο στις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλλήλα ερωτήματα διατυπώνονται και από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για τις αφοριστικές και υβριστικές αναφορές των «Πυρήνων» προς τον Χρ. Ξηρό. Και αυτό διότι στο κείμενο, όπως λένε, «δεν προσδιορίζεται η βασική αιτία της ρήξης τους. Επιπλέον ενώ οι ΄Πυρήνες΄ κάνουν λόγο ότι είχε υπάρξει κάποια στιγμή ΄εκδίωξη του Ξηρού από τους κύκλους μας΄, δεν διευκρινίζεται γιατί ο τελευταίος συνέχιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να οργανώνει το σχέδιο επίθεσης στον Κορυδαλλό για την απελευθέρωσή τους, μαζί μάλιστα και με τον σύνδεσμο των ΄Πυρήνων΄, την Αγγελική Σπ. Εντύπωση μας προκαλεί ότι οι ΄Πυρήνες΄ χαρακτηρίζουν ΄παντοτινό ρουφιάνο΄ τον Χρ. Ξηρό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν τι ήταν αυτό που το πρώην μέλος της 17Ν απεκάλυψε στις διωκτικές αρχές ή τι ΄πρόδωσε΄ τις τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον βρίζουν τον Χρ. Ξηρό για το αρχικό διάγγελμά του ως μετεμψύχωση Καραϊσκάκη, αποκρύπτοντας ότι οι ίδιοι τον υπέθαλψαν σε εκείνο το ΄μανιφέστο΄ και του διαμόρφωσαν το σκηνικό με τις φωτογραφίες του συγκεκριμένου οπλαρχηγού του ΄21 και του Άρη Βελουχιώτη. Ξεχνούν ίσως ακόμη ότι εκείνοι ήταν που τον υμνούσαν πολλούς μήνες αργότερα στην προκήρυξη για την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας».

ΕΛ.ΑΣ.: Αντιφατικοί «Πυρήνες»

Επιπρόσθετα τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «σειρά αντιφατικών αναφορών από τους ΄Πυρήνες΄ που αφορούν στην οργάνωση της επίθεσης στον Κορυδαλλό, την κόντρα τους με τον Χρ. Ξηρό και τις σχέσεις τους με τους ποινικούς. Αρνούνται ότι είχαν σχέση με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, όμως ίσως ξεχνάνε ότι δύο Αλβανοί κρατούμενοι ποινικοί που -όπως αναδείχθηκε- ενίσχυαν με όπλα, οχήματα κ.ά. τον Χρ. Ξηρό προέρχονταν κυρίως από δικές τους γνωριμίες στον Κορυδαλλό. Επιπλέον και Έλληνες ποινικοί που συνεργάστηκαν με τον πρώην δραπέτη προέρχονταν από δικές τους επαφές και διασυνδέσεις στις φυλακές. Θέλουν να παρουσιάσουν ότι είχαν ένα ιδιαίτερα εμπνευσμένο σχέδιο που απέτυχε λόγω του ΄προδότη Ξηρού΄, όμως η αλήθεια είναι ίσως εντελώς διαφορετική. Μέσω πληροφοριών και αναλύσεων τηλεφώνων έγινε αντιληπτός ο χώρος του καταλύματος του Χρ. Ξηρού και ακολούθησε η σύλληψή του. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, το πρώην μέλος της 17Ν θα προχωρούσε στις 4 Ιανουαρίου στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Και αν υπήρχε επιτυχία στο παράτολμο σχέδιό τους, ίσως αυτά που θα έλεγαν σήμερα θα ήταν εντελώς διαφορετικά…».

«Σύστημα υπόθαλψης»

Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την αναζήτηση του πρώτου συστήματος υπόθαλψης του Χρ. Ξηρού από αντιεξουσιαστές αλλά και ποινικούς, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν και στις «δοκιμές» επιθέσεων στον Κορυδαλλό. Υπενθύμιζαν ότι πέρα από το σχέδιο επίθεσης που περιγράφουν οι «Πυρήνες» θα χρησιμοποιούνταν ρουκετοβόλα και καλάσνικοφ με στόχο τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Όπως σημειώνουν, «δεν λένε οτιδήποτε για τα δεκάδες τάπερ-βόμβες που θα χρησιμοποιούσαν. Μας κάνει όμως εντύπωση ότι τα μέλη των ΄Πυρήνων΄ επιμένουν πως δεν θα μπορέσουμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα δεκάδες μηνύματα που αντήλλασσαν με την 22χρονη Αγγελική Σ.».

Για την οργάνωση της «α λα Αλ Κάιντα» επίθεσης στον Κορυδαλλό οι «Πυρήνες» αναφέρουν στην προκήρυξή τους: «Οργανώσαμε ένα σχέδιο (μακριά απ΄ τα αισχρά ψέματα ότι δήθεν αδιαφορούσαμε για τις ζωές άσχετων πολιτών) που θα εξευτέλιζε την καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος. Με βόμβα 150 κιλών, τοποθετημένη σε βαρέλι με κωνική κεφαλή, ακολουθώντας την πατέντα του EFP (μεθοδολογία που εφαρμόζουν Ιρακινοί αντάρτες εναντίον αμερικάνικων οχυρών για την κατεύθυνση του ωστικού κύματος με διατρητική ισχύ), θα γκρεμίζαμε τον τοίχο της φυλακής εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες για τραυματισμούς άσχετων ανθρώπων. Ένα σχέδιο για το οποίο χρειάστηκαν χιλιάδες ώρες προετοιμασίας απ΄ τους συντρόφους μας εκτός των τειχών.

Με αφορμή, λοιπόν, όλα τα ψέματα των μπάτσων και σε αυτόν τον τομέα, θα πούμε κάποιες λεπτομέρειες του σχεδίου που επιμελώς αποκρύφτηκαν. Η επιχείρηση της απόδρασής μας θα γινόταν με την τοποθέτηση ενός παγιδευμένου οχήματος στο μαντρότοιχο της φυλακής, με σκοπό την κατάρρευση μέρους αυτού και την εύκολη έξοδό μας από την τρύπα που θα άνοιγε. Βέβαια, όχι τα 150kg που θα μπαίνανε, αλλά και 300kg να τοποθετούνταν απλά μέσα σε ένα όχημα, το ωστικό κύμα θα χτύπαγε λιγότερο τον πέτρινο τοίχο της φυλακής, χωρίς να πετύχει την απαραίτητη ζημιά και περισσότερο θα εκτονωνόταν σε πιο αδύναμα σημεία, όπως τα στενά της περιοχής, προξενώντας τεράστιες ζημιές. Αυτό εξάλλου είχε δείξει η εμπειρία μας από το χτύπημα με ωρολογιακό μηχανισμό, που είχε πραγματοποιήσει η οργάνωση μας, σε κομμάτι του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού το 2010. Τώρα, που προφανώς δε γινόταν κιόλας να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα εκκένωσης κτιρίων, έπρεπε να βρούμε μια λύση. Μετά από αναζήτηση μηνών, καταλήξαμε στο να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική Explosive Formed Penetration (EFP). Συνοπτικά να πούμε ότι με αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιείς ένα τσιμεντένιο δοχείο που, από τη μπροστά πλευρά, τοποθετείς μια ατσαλένια κωνική κεφαλή, σε διαστάσεις συναρτώμενες από το δοχείο και το υλικό του στόχου. Κατά την έκρηξη, το ωστικό κύμα κατευθύνεται μόνο προς την κατεύθυνση που στοχεύει και μετατρέπει την ατσαλένια κεφαλή σε βλήμα με τεράστια ταχύτητα, που προσκρούει ακριβώς στο στόχο. Το δοχείο και η κεφαλή που θα χρησιμοποιούσαμε για το συγκεκριμένο σχέδιο είναι το ΄βαρέλι με τα εκρηκτικά΄ που βρέθηκε στην Ανάβυσσο. Προφανώς προηγήθηκαν δοκιμές μικρότερης κλίμακας, για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα. Δοκιμές που χρειάστηκαν χρόνο και υπήρχε ρίσκο για τους συντρόφους μας έξω, αλλά έπρεπε να γίνουν. Όταν πραγματοποιήθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές και τελικά είδαμε ότι το ωστικό κύμα όντως εστιάζει εκεί που θέλουμε και ο περιβάλλων χώρος επηρεάζεται στο ελάχιστο, τότε το σχέδιο μπήκε μπροστά. Σαν επιπλέον ασφάλεια και παρόλο που δεν ήταν απαραίτητο, λόγω αυτής της μεθόδου, θα τοποθετούνταν ως φράγμα σακιά άμμου περιμετρικά του βαρελιού, μέσα στο όχημα, έτσι ώστε να απορροφηθεί και το ελάχιστο ωστικό κύμα που θα πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση. Το σχέδιο της απόδρασης, σε αυτόν τον τομέα αλλά και γενικότερα, ήταν φτιαγμένο ώστε να μην υπάρξει καμία μη προγραμματισμένη απώλεια ζωής ανθρώπου».

Για τις σχέσεις με τον Χρ. Ξηρό η οργάνωση αναφέρει ότι «στα παραληρήματά του που υποδυόταν τη μετεμψύχωση του Καραϊσκάκη, εμφάνιζε κόμπλεξ εξουσιομανίας, δοκιμάζοντας τα νεύρα των συντροφισσών και των συντρόφων που, με τιτάνια υπομονή, τον ανέχονταν έναν ολόκληρο χρόνο και τον φυγάδευαν, με ρίσκο τη ζωή και την ελευθερία τους, απ΄ τους μπάτσους. Τι πιο εγκλωβιστικό απ΄ το να αναβάλουμε διαρκώς την ολική ρήξη μαζί του, που θα μας απελευθέρωνε απ΄ την ψυχική του δυσωδία. Ανίκανος να συντηρήσει ακόμα και τον εαυτό του με την εκδίωξη απ΄ τους κύκλους μας, ήταν ζήτημα ωρών να πέσει στα χέρια της αστυνομίας και, με δεδομένη την προδοτική του ιστορία, παραμόνευε ο κίνδυνος να καρφώσει το σχέδιο της απόδρασης που είχαμε οργανώσει και ο ίδιος διαρκώς σαμπόταρε. Δε θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που θα ρουφιάνευε».

Όσον αφορά την έκβαση του εγχειρήματός τους σημείωναν ότι «τελικά τα χάσαμε όλα. Και το πιο σημαντικό, χάσαμε ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν είχαν μελανά σημεία ενός ντροπιαστικού παρελθόντος, αλλά κρυστάλλινο παρόν και φλογισμένο μέλλον (σ.σ. προφανώς αναφέρονται στην 22χρονη Αγγελική Σ.) βγήκαν καταζητούμενοι και άνθρωποι που δεν είχαν ιδέα σε τι και ποιους βοηθούσαν ή, ακόμα, δεν είχαν την παραμικρή σχέση, μπήκαν φυλακή. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως εμάς».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet