Αντίδραση της εκκλησίας στο κλείσιμο των ναών τα Θεοφάνεια – Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα
reader.gr
Κοινωνία

Αντίδραση της εκκλησίας στο κλείσιμο των ναών τα Θεοφάνεια – Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα

Στις ανακοινώσεις που έκανε ο Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με τις οποίες η λειτουργία των Θεοφανείων θα γίνει χωρίς πιστούς, αντιδρά η εκκλησία, καθώς ανακοινώθηκε έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου (2/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα μέτρο που περιελάμβανε τις εκκλησίες.

Ειδικότερα οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Η εκκλησία αντέδρασε ήδη στο συγκεκριμένο μέτρο, καθώς όπως ανακοίνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, περί αυστηροποίησης των μέτρων από την Κυριακή για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού, στα οποία εντάσσεται η λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την ημέρα των Θεοφανείων, αποφάσισε τη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί.

Όπως επισημαίνει, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιασκέψεως προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς  είχαν δικαίωμα εκκλησιασμού έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τ.μ. και με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους ενοριακούς ναούς, ενώ το αντίστοιχο όριο για τους μητροπολιτικούς ναούς ήταν τα 50 άτομα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet