Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι αρνητές της μάσκας
zougla.gr
Κοινωνία

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι αρνητές της μάσκας

Αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα, αλλά και την αυτόφωρη διαδικασία, αναμένεται να βρεθούν οι αρνητές της μάσκας, οι οποίοι με τη στάση τους προτρέπουν στη μη εφαρμογή των μέτρων που θεσπίστηκαν από την Πολιτεία για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς Εφετών όλης της χώρας, ζητεί να σχηματίζονται δικογραφίες σε κάθε περίπτωση που παραβιάζεται ο νόμος από όσους δηλώνουν υποστηρικτές του αποκαλούμενου κινήματος κατά της μάσκας, αρνούμενοι όχι μόνο να συμμορφωθούν οι ίδιοι, αλλά ενθαρρύνοντας και τους υπόλοιπους πολίτες να τους ακολουθήσουν, μην πειθαρχώντας στη χρήση της. 

«Οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ, υπό τις προϋποθέσεις της, εάν βεβαίως δεν εμποδίζεται από εξαιρετικούς λόγους, επιβάλλεται δε και η άμεση διεύθυνση της αυτεπάγγελτης προανάκρισης (άρθρο 245 §2 ΚΠΔ) από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, στο πλαίσιο της από το άρθρο 25 §1 στοιχ.γ,δ Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. αρμοδιότητάς του» τονίζει ο κ. Πλιώτας στην παραγγελία του.  

Ανάμεσα στα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι η διέγερση σε ανυπακοή, το οποίο καλύπτει και τις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έχουν φτάσει πολλές καταγγελίες γονέων για καταλήψεις σχολείων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν να κάνουν μάθημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται σχετικές δικογραφίες, ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από αρμόδια πηγή, δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούν στο αυτόφωρο μαθητές (σ.σ.: δεν μπορεί να γίνει αυτό και λόγω του νέου Π.Κ.).

Σύμφωνα πάντως με εισαγγελικές πηγές, εάν υπάρχουν κλοπές ή διατάραξη λειτουργίας του σχολείου, τότε σχηματίζονται ξεχωριστές δικογραφίες. «Όπου υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα σχηματίζεται δικογραφία. Προσπαθούμε με ήπια μέσα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet