Αντιτρομοκρατική: Αντιαρματικά και τούνελ στις έρευνες σε Σεπόλια-Εξάρχεια
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Κοινωνία

Αντιτρομοκρατική: Αντιαρματικά και τούνελ στις έρευνες σε Σεπόλια-Εξάρχεια

Βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικά, αλλά και τούνελ, βρήκε κατά τις έρευνές της την Πέμπτη σε Σεπόλια και Εξάρχεια η αντιτρομοκρατική.

Σε λιτή ανακοίνωσή του για την υπόθεση, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών). Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ 26 αλλοδαποί, κουρδικής καταγωγής.

Τα αντιαρματικά και ο υπόλοιπος οπλισμός βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε υπόγειο τούνελ, που εντοπίστηκε κάτω από το διαμέρισμα στα Σεπόλια, επί της οδού Αυλώνος 7. Επί τόπου έχουν μεταβεί πυροτεχνουργοί του στρατού και της αστυνομίας, που τα εξετάζουν.

Η επιχείρηση, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αφορά στην οργάνωση «DHKP-C», που ενέχεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία, πραγματοποιείται από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και δεν αφορά σε εγχώρια τρομοκρατία.

Από το σπίτι στα Σεπόλια έχουν προσαχθεί εννέα άτομα, ενώ άλλα 17 προσήχθησαν από γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για Τούρκους Πολιτικούς Κρατούμενους στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Πηγή naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet