Απέραντη θλίψη στην κηδεία της Καρολάιν
zougla.gr
Κοινωνία

Απέραντη θλίψη στην κηδεία της Καρολάιν

Βαρύ είναι το κλίμα στην Αλόννησο, καθώς πραγματοποιήθηκε η κηδεία της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά σε ένα ιδιαίτερα ειδεχθές έγκλημα.

Το τελευταίο αντίο είπαν στην 20χρονη Καρολάιν οι γονείς, ο άνδρας της ζωής της, οι συμμαθητές της και όλοι οι φίλοι της. Στην εκκλησία, όπου μεταφέρθηκε η σορός της νεαρής μητέρας, συζύγου, κόρης, αγαπημένης φίλης, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι της Αλοννήσου για να αποχαιρετήσουν την 20χρονη μητέρα. Ντυμένοι στα μαύρα οι περισσότεροι, με λουλούδια στα χέρια, τιμούν τη μνήμη της κοπέλας που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, με τους δολοφόνους της να έχουν πρώτα ακινητοποιήσει τον σύζυγό της και να την έχουν απειλήσει με τη ζωή της 11 μηνών κορούλας της, της Λυδίας.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο τραγικός σύζυγος, έφτασε με ελικόπτερο της εταιρείας στην οποία εργάζεται ως πιλότος, ντυμένος στα μαύρα και κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά του τη Λυδία τους. Στις 3 το μεσημέρι ο 32χρονος άνδρας αποχαιρέτησε τη γυναίκα της ζωής του στον τόπο όπου γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν. Ήταν η μητέρα της, η Σουζάν, που συνόδευσε το κορίτσι της από την Αθήνα έως την Αλόννησο. Ντυμένη στα μαύρα, υποβασταζόμενη, έκανε όλο το θλιβερό ταξίδι. Ο πατέρας του κοριτσιού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που τον κράτησαν καθηλωμένο στο σπίτι τους. Τους επικηδείους εκφώνησαν η διευθύντρια του λυκείου όπου φοιτούσε η Καρολάιν και ο επικεφαλής του τοπικού σώματος των προσκόπων, μέλος του οποίου ήταν και η κοπέλα.

«Μέσα από τη Λυδία θα είναι πάντα μαζί μας, θα την έχουμε όλοι πάντα στην καρδιά μας. Να είστε καλά, να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε, να ζείτε όλες τις στιγμές μαζί τους. Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πολύτιμοι και πρέπει να τους έχουμε κοντά. Αντίο αγαπημένη μου Κάρολαιν», ήταν τα λόγια του 32χρονου πιλότου για τη σύζυγό του σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η διευθύντρια του σχολείου, που φοίτησε η Κάρολάιν, Μερόπη Μαχαιρίδου, στον επικήδειο τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες-εφιάλτες που κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή του. Για τον δάσκαλο είναι η φρίκη του μεγάλου αποχαιρετισμού ενός μαθητή του. Και σήμερα για εμάς η φρίκη αυτή στέκει αδυσώπητη απέναντί μας.

»Πρέπει να σταθούμε όρθιοι, να σηκώσουμε τα δακρυσμένα μάτια, να καταπιούμε τον κόμπο στο λαιμό μας και να αποχαιρετήσουμε την Καρολάιν. Το λέω και αδυνατώ να το πιστέψω. Να την αποχαιρετήσουμε; Φεύγει ταξίδι με τον αγαπημένο της; Πάει στο σπίτι της; Συνεχίζει τις σπουδές της; Όχι, τίποτε από όλα αυτά.

»Η Καρολάιν πετάει στον ουρανό, αφήνοντας πίσω της ανείπωτο πόνο, απόγνωση, αναπάντητα ερωτήματα, πίκρα και αναμνήσεις. Σε αυτές τις αναμνήσεις που είναι ένας κύκλος απίστευτου φωτός, θα ήθελα να σταθούμε. Κανείς από όσους την γνωρίσαμε δεν έχει να θυμηθεί κάτι σκοτεινό ή έστω θαμπό από την Καρολάιν μας. Όλα πάνω της ήταν φως, γέλιο, όνειρα, δύναμη, αισιοδοξία, ομορφιά και λάμψη. Η Καρολάιν δεν ήταν απλώς γεμάτη ζωή! Ήταν η ίδια η ζωή! Όμορφη μέσα και έξω, κέρδιζε τους αγώνες και τους ανθρώπους με την εξαιρετική της ποιότητα. Όλοι όσοι την γνωρίσαμε συμφωνούμε.

»Η Καρολάιν ήλθε σαν άγγελος, φώτισε τις ζωές των γύρων της και τώρα φεύγει. Δεν θα ήθελα να μολύνω το τελευταίο μας αντίο με εικόνες και σκέψεις βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης αβύσσου. Κοιτάμε τους δικούς της ανθρώπους, αγγίζουμε με δέος τον πόνο τους και τους απλώνουμε το χέρι. Τα λόγια είναι λίγα και φτωχά. Κάπου εδώ γύρω νοιώθω να ακούγεται το γέλιο της Καρολάιν. Ο άγγελός μας γυρνά στον παράδεισό του. Καλό σου ταξίδι γλυκό μας παιδί».

Η εταιρεία στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της 20χρονης γυναίκας θα παραμείνει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε ένδειξη πένθους. «Η εταιρεία Superior Air σε ένδειξη πένθους θα παραμείνει κλειστή αύριο 14/05/2021. Δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση εκτός από τις απαιτούμενες για τη μεταφορά του προσωπικού με ελικόπτερα στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στο Facebook.

Στο νησί έφτασαν τρία ελικόπτερα της εταιρείας, όπου εργάζεται ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας, μεταφέροντας τον ίδιο και την 11μηνη κορούλα του.

Η κηδεία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το τελετουργικό των Καθολικών και δεν επιτράπηκε η είσοδος των ΜΜΕ στο εσωτερικό του ναού. Επίσης ορθόδοξος ιερέας προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής της Καρολάιν.

H 20χρονη Καρολάιν, με καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο, μετακόμισε με τους γονείς της στην Αλόννησο, όπου έφτιαξαν το δικό τους σπίτι, «στον παράδεισο», όπως συνήθιζε να λέει. Το κορίτσι μεγάλωσε στο νησί από την ηλικία των εννέα ετών και έφυγε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισε να κάνει οικογένεια με τον αγαπημένο της Μπάμπη.

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στις 07:15 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, όταν έφτασε η σορός της Καρολάιν, προκειμένου να μεταφερθεί με το πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο, όπου στις 15:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κηδεία της. Η μητέρα, μία φίλη της 20χρονης και λίγοι συγγενείς συνόδευσαν το φέρετρο της κοπέλας.

Η μητέρα της, ντυμένη στα μαύρα και στην αγκαλιά δικών της ανθρώπων, που προσπαθούν να της συμπαρασταθούν, ανέβηκε στο καράβι της γραμμής Βόλος-Αλόννησος και απομονώθηκε σε μια καμπίνα.

Η 20χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο ένας από τους δράστες στραγγάλισε τη νεαρή Καρολάιν και άφησε το άψυχο σώμα της δίπλα στο μωρό, σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με παραγγελία του προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ζητεί να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Πηγή: zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet