Απίστευτη καταγγελία «Der Spiegel» για Έβρο: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς της Frontex
Κοινωνία

Απίστευτη καταγγελία «Der Spiegel» για Έβρο: Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς της Frontex

Για σοβαρό επεισόδιο στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον Έβρο κάνει λόγο το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel», καθώς Τούρκοι στρατιώτες φέρονται να πυροβόλησαν κατά των δυνάμεων της Frontex στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται έγγραφο της Frontex, ένα επικίνδυνο περιστατικό συνέβη ανάμεσα σε Τούρκους και Γερμανούς συνοριοφύλακες στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι Τούρκοι στόχευσαν και πυροβόλησαν τουλάχιστον μία φορά κατά των Γερμανών αξιωματούχων, ενώ παραμένει ασαφές το πού κατέληξε η σφαίρα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Το συμβάν επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, που όπως ανέφερε συνέβη την Τρίτη στις 19:15, όταν Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν Γερμανούς αξιωματούχους που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Πρώτα πυροβόλησε και στη συνέχεια έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο

Οι Γερμανοί αστυνομικοί βρίσκονται στην ελληνική πλευρά των συνόρων ως μέρος της ομάδας της Frontex που επιχειρεί στην περιοχή. Το περιστατικό συνέβη κοντά στην κωμόπολη Τυχερό και σύμφωνα με το «Spiegel», ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε έναν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά το απόγευμα της Τρίτης και αμέσως καλύφθηκε.

Ο Γερμανός συνοριοφύλακας είδε από ένα ζευγάρι κιάλια τον Τούρκο στρατιώτη να τον σημαδεύει με αυτόματο όπλο. Μετά ο Τούρκος του έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο και επέστρεψε στη σκηνή του. Στη συνέχεια ακούστηκαν άλλοι στρατιώτες να φωνάζουν «ελάτε, ελάτε» και εμφανίστηκαν ακόμα έξι Τούρκοι, οι οποίοι σημάδευαν τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Μία ημέρα μετά το συμβάν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί. Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν ήταν και η πιθανότητα να στείλει η Frontex περισσότερες δυνάμεις στην Ελλάδα, λόγω του ότι οι μεταναστευτικές ροές αυξάνονται το καλοκαίρι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet