Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους νεαρούς με το σφυρί που χτύπησαν εύελπι
Κοινωνία

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους νεαρούς με το σφυρί που χτύπησαν εύελπι

Ποινική δίωξη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας, σε βάρος δύο νεαρών (ηλικίας 20 και 21 ετών) που το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν για την επίθεση σε τριτοετή εύελπι.

Η ποινική δίωξη αφορά τις κατηγορίες της ληστείας από κοινού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Ο δόκιμος αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος δέχθηκε επίθεση ενώ βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου στην Κατεχάκη (σ.σ.: σχεδόν δίπλα στο Μετρό), νοσηλεύεται προληπτικά στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εύελπις, αρμενικής καταγωγής, βρέθηκε εν μέσω συμπλοκής ακροδεξιών με αντιεξουσιαστές με τρεις νεαρούς να τον πλησιάζουν και να τον χτυπούν με γροθιές και σφυρί στο κεφάλι και στα γόνατα. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία (υπάρχουν μόνο θλαστικά τραύματα), ωστόσο για προληπτικούς λόγους πρέπει να συμπληρωθεί ένα 24ωρο πριν πάρει εξιτήριο.  Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επί τόπου δύο άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που μαζί με έναν ακόμη νεαρό που διέφυγε και αναζητείται, επιτέθηκαν στον τριτοετή εύελπι. Στην τσάντα του ενός βρέθηκε και το σφυρί με το οποίο χτύπησαν τον νεαρό.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού διευκρίνιζαν το βράδυ της Κυριακής ότι ο δόκιμος αξιωματικός δεν φορούσε στολή, αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Ωστόσο απ’ ότι φαίνεται τον… πρόδωσε η τσάντα με τα διακριτικά της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Όπως προέκυψε, ο ένας από τους δυο δράστες είχε συλληφθεί το 2016, γιατί είχε σκίσει μια ελληνική σημαία στην Πεύκη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet