Απειλές κατά διευθυντή Γυμνασίου στον Βόλο επειδή δέχτηκε προσφυγόπουλα στο σχολείο
Κοινωνία

Απειλές κατά διευθυντή Γυμνασίου στον Βόλο επειδή δέχτηκε προσφυγόπουλα στο σχολείο

Σε ενημέρωση του εισαγγελέα Βόλου θα προχωρήσει ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης αναφορικά με διαδικτυακές αλλά και κατ’ ιδίαν απειλές εναντίον του διευθυντή του Γυμνασίου Ιωλκού, επειδή δέχτηκε τη φοίτηση στο σχολείο του προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται από την ΑΡΣΙΣ.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να απειλεί διευθυντή δημοσίου σχολείου που κάνει σωστά τη δουλειά του», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος magnesianews.gr, o διευθυντής εξήγησε ότι όλα τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο στον Βόλο σε διάφορες δομές φοιτούν κανονικά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια χωρίς κανένα πρόβλημα. «Δυστυχώς είχαμε έντονες αντιδράσεις γονέων από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ιωλκού. Πριν 20 μέρες, περίπου, τους ενημερώσαμε εγώ και οι συνεργάτες μου εξηγώντας ότι οι κίνδυνοι βρίσκονται εκτός του σχολείου και όχι εντός και ότι όλα τα παιδιά για μας είναι μαθητές του ελληνικού σχολείου. Οι περισσότεροι γονείς ενστερνίστηκαν τις απόψεις μας και άρχισαν τα μαθήματα. Όμως κάποιοι γονείς συνεχίζουν να αντιδρούν στο Γυμνάσιο Ιωλκού, χωρίς δικαιολογία θα έλεγα. Έχουν κάποια επιχειρήματα του στυλ “ξέρεις αυτά χειρίζονται χειροβομβίδες και όπλα και άλλα…”. Απορώ πώς αύριο μεθαύριο θα πάνε στο σχολείο να ρωτήσουν για την πρόοδο των παιδιών τους και θα αντικρίσουν στα μάτια αυτά τα παιδιά».

Ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι γονείς παρενοχλούν και τον διευθυντή. «Οι διευθυντές εφαρμόζουν εντολές και την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν έχει κανένα λόγο κανένας να τους αποσπά από το έργο τους και να τους θεωρούν υπαίτιους γιατί ενέταξαν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο. Έστω κι αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Επίσης υπήρξαν απειλές σε μέσα μαζικής δικτύωσης προς έναν διευθυντή συγκεκριμένα. Σήμερα ή αύριο, οι συνεργάτες μου θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα γι’ αυτό το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος τη δουλειά του και να απειλείται! Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ενοχλεί διευθυντή ελληνικού σχολείου».

Ερωτηθείς για το αν φοβάται ότι θα τεθούν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο σχολείο, επισήμανε ότι «σε καμία περίπτωση. Κανείς δεν τολμάει να περάσει πόρτα σχολείου κακόβουλα. Οι καθηγητές, η διεύθυνση του σχολείου είναι εκεί και προστατεύουν τα παιδιά. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet