Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Ποιοι απεργούν
reader.gr
Κοινωνία

Απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Ποιοι απεργούν

Η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 16 Ιουνίου, για το εργασιακό νομοσχέδιο, θα είναι τελικά πολύ διαφορετική, καθώς η διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων 2021 φαίνεται να έβαλε φρένο στα συγκεκριμένα πλάνα, καθώς πολλοί κλάδοι και κυρίως όσοι αφορούν στα Μέσα Μεταφοράς, μετέτρεψαν την απεργία σε στάσεις εργασίας. 

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, να εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναλυτικά λοιπόν τα Μέσα Μεταφοράς θα κινηθούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου ως εξής: 

  • Το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ δεν θα κινηθούν από τις 10:00 και έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
  • Τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή αργότερα.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών προκήρυξε στάση εργασίας μεταξύ 12:00-16:00. Αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το πώς θα επηρεαστούν τα δρομολόγια του Προαστιακού.
  • Σημειώνεται η στάση εργασίας δεν αφορά τις 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕ.Λ. Επιπλέον, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Κλείνουν τα λιμάνια οι ναυτεργάτες

Nέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και από τις 00:01 τα ξημερώματα έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα, εξήγγειλαν τα 13 ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Οι ακτοπλόοι πάντως κατέθεσαν δικαστική προσφυγή στο Πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον της 24ωρης απεργίας των ναυτεργατών. Η δικαστική προσφυγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα το πρωί και η απόφασή της αναμένεται αργά το απόγευμα.

Το χρονικό της αναδίπλωσης της ΑΔΕΔΥ

Υστερα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και την επικεφαλής, Νίκη Κεραμέως, που έκανε λόγο για «βόμβα» στα θεμέλια των πανελληνίων εξετάσεων, η ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της και να τερματίσει ουσιαστικά την προκηρυσσόμενη 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, μετατρέποντάς τη σε στάσεις εργασίας σε πολλούς κλάδους.

Ο συνδικαλιστικός φορέας βρέθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δηλώνοντας την εξαίρεση των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να συνεχιστούν να διεξάγονται απρόσκοπτα οι πανελλαδικές εξετάσεις ανεξαρτήτως της 24ωρης απεργίας ενόψει του εργασιακού νομοσχεδίου.

Κατά τη συζήτηση για το αίτημα του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολό της η απεργία της ΑΔΕΔΥ, η τελευταία διαβεβαίωσε το δικαστήριο, τόσο για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που λαμβάνουν μέρος στις εξετάσεις, όσο και των υπαλλήλων του υπουργείου. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, ώρα 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet