Απεργιακός «πυρετός» στη χώρα
Κοινωνία

Απεργιακός «πυρετός» στη χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 η χώρα, καθώς πολλά Σωματεία και ομοσπονδίες αποφάσισαν κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο των 399 άρθρων που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη 9 Ιανουαρίου και ψηφίζεται την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ήδη προαναγγείλει οι εργαζόμενοι σε Μετρό, τρόλεϊ και ΟΤΑ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι Νοσοκομειακοί Ιατροί Αθήνας και Πειραιά, οι οικοδόμοι, ενώ οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και το σωματείο εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισαν τρίωρη στάση εργασίας.

Αναλυτικά:

Χωρίς Μετρό και τρόλεϊ

Χωρίς Μετρό και τρόλεϊ θα παραμείνει η Αθήνα την Παρασκευή, καθώς τόσο το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό όσο και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ προκήρυξαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

12:00 – 15:00 στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό

Τη συμμετοχή του στο «απεργιακό κύμα» της Παρασκευής αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου. Ειδικότερα, το Σωματείο αποφάσισε στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην 24 απεργία ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι ώρες της απεργίας ορίζονται από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Οικοδόμοι

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι επέλεξαν με δυναμικό τρόπο να απαντήσουν στα «αντεργατικά μέτρα που προωθεί ασταμάτητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας». Γίνεται λόγος για «νέο αντεργατικό οδοστρωτήρα, με δεκάδες μέτρα» που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, ώστε να κλείσει η 3η «αξιολόγηση».

Τρίωρη στάση εργασίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τις 15:00 η ΠΟΣΠΕΡΤ, συμμετέχοντας στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Νοσοκομειακοί Ιατροί

Με μία λιτή ανακοίνωση, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά γνωστοποιεί την συμμετοχή της στην απεργία της Παρασκευής.

Συνεπώς τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αλλά και το ΕΚΑΒ, θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12/1, όταν και θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και στην Περιφέρεια, στη συγκέντρωση των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων στην Ομόνοια στις 12 μ.μ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet