Απολογείται ο 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα στη Βοιωτία
Κοινωνία

Απολογείται ο 54χρονος για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα στη Βοιωτία

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθεί ο 54χρονος, από το όπλο του οποίου έφυγε η σφαίρα που τραυμάτισε το άτυχο κοριτσάκι, την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σωματική βλάβη από τον εισαγγελέα Θηβών. Ο άνδρας βρίσκεται στα κρατητήρια της Λιβαδειάς, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η 8χρονη Αλεξία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

«Αυτοί γλεντάνε ακόμα!»: Το «ξέσπασμα» του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας 

«Εδώ αυτοί γλεντάνε ακόμα και δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν. Στο χωριό το γνώριζαν. Έγινε το ίδιο όπως και με τον Μάριο στο Μενίδι» είπε ο πατέρας της 8χρονης σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Η 8χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. Σε νεώτερη ανακοίνωσή τους, οι θεράποντες γιατροί του  νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρουν: «Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα»

«Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει, δεν θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Και αυτοί που δεν πιστεύουν στον Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας», δήλωσε η μητέρα της 8χρονης, μιλώντας στο STAR, περιμένοντας ένα θαύμα για το κοριτσάκι της.

Για τον τραυματισμό της Αλεξίας συνελήφθη ένας 54χρονος που ζει στο διπλανό χωριό, το Λεοντάρι.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στις Θεσπιές και στο Λεοντάρι οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε μία γλάστρα σπιτιού τρεις κάλυκες από περίστροφο «Μάγκνουμ 357». Έτσι έφτασαν στα ίχνη του 54χρονου που ζει στην Αθήνα και ομολόγησε ότι πυροβολούσε στον αέρα σε φιλικό σπίτι στο Λεοντάρι όπου είχε βρεθεί για τις γιορτές.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, σε περιοχή της Αττικής, κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου. Πρόκειται για περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

«Φοβήθηκα κι έστειλα να κρύψουν το όπλο στην Αθήνα»

Μέχρι την… τελευταία στιγμή αρνούνταν στους αστυνομικούς ο 54χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας από «αδέσποτη» σφαίρα, ότι έριχνε μπαλοθιές με «38άρι» περίστροφο. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι το όπλο ήταν τόσο καλά κρυμμένο στη δεξαμενή πετρελαίου του σπιτιού του που είναι αμφίβολο αν θα το έβρισκαν εάν δεν ομολογούσε.

Ο 54χρονος, που πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή, κατά την πολύωρη προανάκριση προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς ότι δεν είχε σχέση με τις μπαλοθιές που προκάλεσαν τον βαρύτατο τραυματισμό της άτυχης μαθήτριας. Μόνο όταν κατάλαβε ότι δεν υπήρχε διέξοδος «έσπασε» και ομολόγησε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Λειβαδιάς τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου, για αυτό δεν πήγα στην Αστυνομία. Το περίστροφο το έχω κρύψει στην Αθήνα. Όταν έμαθα τι έχει γίνει έδωσα στο περίστροφο σε κάτι συγγενείς και το πήγαν στο σπίτι στην Αθήνα», είπε τελικά ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου υγρών καυσίμων κατά την προανάκριση. «Δεν πιστεύω ότι έκανα εγώ τέτοιο πράγμα. Είμαι συντετριμμένος. Πώς πήγα να σκοτώσω ένα παιδί. Ήμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι, ρίχναμε βεγγαλικά και εγώ με το όπλο», ανέφερε στη συνέχεια ο 54χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης. Μετά την ταυτοποίηση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, μένει να διαπιστωθεί εάν το όπλο είναι κλεμμένο και πώς έφτασε τα χέρια του 54χρονου.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι την Ασφάλεια Λειβαδιάς επισκέφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, προκειμένου να συγχαρεί τους αστυνομικούς που εξιχνίασαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την υπόθεση. Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε από την πρώτη στιγμή συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις και την πορεία των ερευνών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet