Απορρίφθηκε η ένσταση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Κοινωνία

Απορρίφθηκε η ένσταση αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους. Η απόφαση αναμενόταν εντός επτά ημερών από την Τετάρτη, ημέρα που κατατέθηκε η ένσταση. Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι οι δικαστές εκτίμησαν ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία ότι έχουν διαπράξει αδίκημα για το οποίο η ποινή μπορεί να είναι έως και πέντε χρόνια και ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να διαφύγουν, εάν αφεθούν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη ο εισαγγελέας είπε «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης που είχαν και πάλι υποβάλει οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών. Μετά από μία ώρα εξέτασης του αιτήματος, αποφασίστηκε ότι θα παραμείνουν φυλακισμένοι, καθώς «έχουν βρεθεί ύποπτα στοιχεία».

Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι στα κινητά των δύο στρατιωτικών έχουν βρεθεί ύποπτα στοιχεία, δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και η έρευνα συνεχίζεται. Στην απόφαση ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η κράτηση των δύο στρατιωτικών είναι εντός των ορίων διακριτικότητας και το κατηγορητήριό τους ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet