“Απόβαση” 414 μεταναστών σε ελληνικά νησιά σε μία μέρα
Κοινωνία

“Απόβαση” 414 μεταναστών σε ελληνικά νησιά σε μία μέρα

Εκατοντάδες μετανάστες έφτασαν την Παρασκευή σε ελληνικά νησιά. Μέχρι νωρίς το απόγευμα, συνολικά 414 αποβιβάστηκαν σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Μόνο στις Οινούσσες Χίου εντοπίστηκαν το πρωί 110 άτομα. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού αντιλήφθηκε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Παναγιάς δύο πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς, οι οποίοι, στη θέα των λιμενικών, κατέστρεψαν τις λέμβους και έπεσαν στη θάλασσα. Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, του Αρχηγείου του Λιμενικού, το πλήρωμα του περιπολικού, με τη συνδρομή λιμενικού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, όπου και συνελήφθησαν.

Επίσης στη Χίο, 48 μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου, ενώ άλλοι 39 συνελήφθησαν στην παραλία Γριδιών.

Στη Λέσβο, 44 μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί περιπολικό σκάφος, πάνω σε ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Πλωμαρίου. Άλλοι 52 συνελήφθησαν στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Στη Σάμο, περιπολικό σκάφος διέσωσε 29 μετανάστες, βορειοανατολικά του νησιού, σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων. Άλλοι 51 εντοπίστηκαν στην περιοχή του Παλαιοκάστρου και συνελήφθησαν.

Στο Φαρμακονήσι, 41 μετανάστες επέβαιναν σε ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, που εντοπίστηκε από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Το πλήρωμά του τους περισυνέλεξε και πλέον κρατούνται από τη στρατιωτική φρουρά της νήσου προκειμένου να μεταφερθούν στη Λέρο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet