Αρ. Πελώνη: Παραπληροφόρηση τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού
Κοινωνία

Αρ. Πελώνη: Παραπληροφόρηση τα περί απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

«Παραπληροφόρηση» χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται περί «καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ξεκαθάρισε τα όσα ακούγονται περί ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ευσταθούν. «Δεν πρόκειται να κλείσουν οι δρόμοι. Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν από την Τετάρτη 18 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τον «COVID-19». 

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτούν περαιτέρω τα μέτρα για το ποιες επιχειρήσεις λιανεμπορίου θα κλείσουν, αλλά, όπως εξήγησε η κυρία Πελώνη, θα είναι κυρίως αυτές που προϋποθέτουν συναλλαγές με το κοινό.

«Καραντίνα 14 ημερών για όσους μπαίνουν στην ελληνική επικράτεια»

Είπε δε ότι είναι δυναμική η κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα και οι απαγορεύσεις θα αξιολογούνται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Τόνισε, επίσης, ότι η καραντίνα για όσους εισέρχονται πλέον στην ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θα ισχύει για 14 μέρες.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκη ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών με τη συμμετοχή πιστών για τις επόμενες μέρες, σε επικοινωνία τους την Παρασκευή.

Σημειωτέον, ο πρωθυπουργός έχει εξεταστεί για κορωνοϊό και έχει βρεθεί αρνητικός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης από την Τρίτη 17 Μαρτίου καταργείται ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet