Ασθενείς κόβουν τα φάρμακα λόγω… συμμετοχής
Κοινωνία

Ασθενείς κόβουν τα φάρμακα λόγω… συμμετοχής

Την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι 17 φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας εκδίδοντας κοινή ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση υπογράφουν οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων Αττικής, Αχαΐας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας και του συντονιστικού οργάνου Κρήτης (σύλλογοι Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «οι ασφαλισμένοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τα φάρμακά τους και αναγκάζονται να διακόψουν αυτοβούλως την θεραπεία τους και να παραβλέψουν τις οδηγίες των γιατρών τους θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους». Η συνεχής αυτή αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους, όπως σημειώνουν, προκαλεί εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι «τα φαρμακεία οδηγούνται σε αφανισμό, με τους ασφαλισμένους να θυσιάζουν την υγεία τους, προσπαθώντας μάταια να επιβιώσουν απέναντι στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία προφανώς εκτελεί αποκλειστικά και μόνο τις εντολές της τρόικας, αδιαφορώντας για τις στοιχειωδέστερες ανάγκες για υγεία και φάρμακα του Έλληνα πολίτη».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet