«Αστακός» η Αθήνα ενόψει 25ης Μαρτίου: ΕΚΑΜ, drones και ελεύθεροι σκοπευτές παντού
zougla.gr
Κοινωνία

«Αστακός» η Αθήνα ενόψει 25ης Μαρτίου: ΕΚΑΜ, drones και ελεύθεροι σκοπευτές παντού

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη ΓΑΔΑ για την οριστικοποίηση των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν ενόψει του διήμερου εορτασμού (24-25 Μαρτίου) για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. 

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί όλων των Υπηρεσιών θα εμπλακούν στο «δίχτυ ασφαλείας» που θα στηθεί, με «αποστειρώσεις» δρόμων, παρατηρητές και σκοπευτές σε ταράτσες κτηρίων, ελικόπτερο και drones στον αέρα, με στόχο να «σφραγίσει» ο χώρος γύρω από το Σύνταγμα και φυσικά τα σημεία που θα βρίσκονται οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ξεχωριστό ρόλο θα έχουν οι άνδρες της ΕΚΑΜ που θα είναι ακροβολισμένοι σε κάθε γωνιά, άλλοτε εμφανώς και άλλοτε όχι…

Μάλιστα, σε συγκεκριμένα σημεία, θα υπάρχουν και βανάκια της ΕΛ.ΑΣ. και των μυστικών υπηρεσιών με δυνατότητα απενεργοποίησης σήματος κινητών τηλεφώνων (jammer), ως ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας, την ίδια ώρα που το πληροφοριακό δίκτυο «έχει πάρει φωτιά». Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι Αρχές στήνουν το συγκεκριμένο «δίχτυ ασφαλείας» τόσο λόγω της παρουσίας των ξένων ηγετών, αλλά και για να αποτραπεί τυχόν ενέργεια που θα αμαυρώσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Την ίδια ώρα, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται και τα ξενοδοχεία που θα καταλύσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και χώροι όπως η Ακρόπολη όπου θα έχουμε την έπαρση σημαίας κ.ά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet