Αστυνομικοί Αθήνας: Τροχοπέδη για την αποτελεσματικότητα η έλλειψη υλικών
Κοινωνία

Αστυνομικοί Αθήνας: Τροχοπέδη για την αποτελεσματικότητα η έλλειψη υλικών

Την έντονη ανησυχία της για τα κενά στην υλικοτεχνική υποδομή που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στις υπηρεσίες της Αθήνας, τη στιγμή που καλούνται να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα κάθε μορφής, εξέφρασε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αποδεικνύουν ακόμα και στον πιο δύσπιστο την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «Εν έτει 2019 θεωρούμε απαράδεκτο να επιχειρούν καθημερινά οι συνάδελφοί μας με έναν απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων, με προβληματικές επικοινωνίες, με ληγμένα αλεξίσφαιρα, με εξοπλισμό τον οποίο παρά πολλές φορές πληρώνουμε από το υστέρημα μας. Όταν το έγκλημα καλπάζει, εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε με σφεντόνες τα πυρηνικά».

«Οι καταγγελίες μελών μας καθημερινά στα γραφεία της Ένωσής μας είναι πάρα πολλές και αφορούν από τα πιο απλά ζητήματα, μέχρι τα πιο σύνθετα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι λεωφορεία που ανήκουν σε υπηρεσίες που διατάσσονται να μετακινούνται σε όλη την Επικράτεια έχουν πρόβλημα με τα ελαστικά τους και είναι άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβαινόντων αστυνομικών σε αυτά, αλλά και των πολιτών», σημειώνει και προσθέτει ότι «το πιο απαράδεκτο από όλα είναι ότι οι συνάδελφοί μας για να προστατεύσουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους ακόμα και τον βασικό τους εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα, στολές) και να συντηρούν ρεφενέ τα περιπολικά και τις υπηρεσιακές μηχανές τους».

Η Ένωση επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ελλείψεις της αστυνομίας, διεκδικώντας τα κατάλληλα μέσα που θα ενισχύουν την αποτελεσματικότητά της.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet