Αυτοί είναι οι τέσσερις αγνοούμενοι της Κρήτης
Κοινωνία

Αυτοί είναι οι τέσσερις αγνοούμενοι της Κρήτης

Η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου είναι οι τέσσερις επιβαίνοντες του «μοιραίου» αυτοκινήτου που παρασύρθηκε χθες το βράδυ στον Γεροπόταμο Μεσαρά κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Oπως αναφέρει το Cretapost.gr, που δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους, το ζευγάρι, η Ροδούλα και ο Κώστας, είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο, είχαν αποκτήσει ένα μωρό και έμεναν στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Το Σάββατο, το ζευγάρι έφυγε από το Λασίθι, αφήνοντας το παιδί τους, και πήραν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας προκειμένου να παρευρεθούν σε γάμο συγγενικού τους προσώπου στις Μοίρες.

Βρέθηκε εξάρτημα από το αυτοκίνητο

Εξάρτημα που ανήκει στο αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροποτάμου, στη Μεσσαρά Κρήτης, βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού, ωστόσο το νερό που φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Ο διοικητής των Π.Υ. Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, δήλωσε ότι «η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως, δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης. Όπως ανέφερε ακόμη ο Ν. Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρεται να έγιναν 2-3 κλήσεις από τους επιβαίνοντες στο όχημα προς τις αρχές – αστυνομία και πυροσβεστική – ενώ έγινε και μια κλήση στην άλλη αδερφή της 30χρονης, την οποία την ενημέρωσαν για την κατάσταση. Δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το τηλεφώνημά τους προς την Αστυνομία για έκκληση βοήθειας, καθώς η κλήση διεκόπη απότομα και χάθηκε η επικοινωνία.

Εκτιμάται ότι από το σημείο που εντοπίζεται το τελευταίο στίγμα μέχρι τη θάλασσα είναι 16-17 χιλιόμετρα. Ωστόσο κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν κάποια μικροφράγματα που εμποδίζουν κάπως τη μεγάλη ροή του νερού.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet