Α. Γεωργιάδης: Οι γιατροί ευθύνονται για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ
Κοινωνία

Α. Γεωργιάδης: Οι γιατροί ευθύνονται για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ

Στη συνεχιζόμενη εδώ και τρεις μήνες απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ απέδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο των ιατρείων του Οργανισμού.

«Μόνοι τους κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να γίνει η μεταρρύθμιση εν λειτουργία, ωστόσο, ανετράπη λόγω της απεργίας των γιατρών.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους ασφαλισμένους που ταλαιπωρούνται εδώ και τρεις μήνες και επισήμανε ότι θα υπάρξει μια μικρή επιπλέον ταλαιπωρία για έναν μήνα «για να έχουμε για το μέλλον ένα σύστημα που να λειτουργεί».

Στις 18:00 το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή, καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό για την υγεία, με αφορμή το κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το ΠΕΔΥ

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και η μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, καθώς και η ένταξη 8.500 εργαζομένων στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η μεγάλη (πολιτική) κόντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ – Αρνούνται να παραδώσουν οι γιατροί, επιμένει η κυβέρνηση.

Γιατροί ΕΟΠΥΥΜεγάλη πολιτική κόντρα στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο υπουργός Υγείας  καλεί το προσωπικό να παραδώσει τα κτήρια ώστε με τον νέο νόμο να ανοίξουν ξανά σε 30 μέρες, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά. Πρόκειται για την κορύφωση ενός πολιτικού παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος των ασφαλισμένων, οι οποίοι, εδώ που τα λέμε, καθόλου καλά δεν… πέρασαν με το ισχύον καθεστώς όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που αρνούνται να παραδώσουν τα κτήρια των πολυιατρείων απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αυτός που δεν παραδίδει, αναλαμβάνει και την ευθύνη για τις τυχόν απώλειες ή τις καταστροφές, είπε, μιλώντας στο Mega.

«Κάθε καταστροφή και του 1 ευρώ θα καταλογιστεί σε αυτούς που δεν παρέδωσαν. Όποιος θέλει να κάνει κατάληψη σε δημόσια περιουσία θα αναλάβει και την ευθύνη», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το ΦΕΚ για το κλείσιμο των πολυιατρείων θα βγει σήμερα και εκτίμησε ότι θα παραδοθεί το 99% των κτηρίων.

Σημειώνεται ότι λήγει σήμερα η διορία που έχει δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να παραδοθούν τα κτήρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του Οργανισμού και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου. Τα πολυϊατρεία θα παραµείνουν κλειστά για έναν μήνα και στη συνέχεια θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

Οι γιατροί, ωστόσο, του ΕΟΠΥΥ αρνούνται να παραδώσουν τα κτήρια και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από μονάδες του Οργανισμού.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet