Βίντεο ντοκουμέντο: Το τουρκικό λιμενικό παρενοχλεί ψαράδες στα Ίμια
Κοινωνία

Βίντεο ντοκουμέντο: Το τουρκικό λιμενικό παρενοχλεί ψαράδες στα Ίμια

Βίντεο ντοκουμέντο από την παρενόχληση ψαράδων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική ακτοφυλακή έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κινείται κατά του αλιευτικού «Καπετάν Αριστείδης» εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Δείτε εδώ το βίντεο

Οι δύο ακταιωροί του τουρκικού λιμενικού επιχειρούν να εμποδίσουν το αλιευτικό, όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Το περιστατικό συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου.

Ψαράδες από την Κάλυμνο υποστηρίζουν ότι πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο και ;oti δεν αποκλείεται να γίνει κάποιο ατύχημα ή ακόμα και θερμό επεισόδιο.

«Κάθε μέρα οι Τούρκοι κάνουν το σκηνικό τους. Θα έρθουν με τα καΐκια δίπλα, θα σφυρίζουν, με τα όπλα να απειλούν ότι θα τα βουλιάξουν. Κάποια στιγμή θα γίνει το περιστατικό, δεν υπάρχει περίπτωση» λέει στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος Αλιέων Καλύμνου, Κώστας Σαρούκος.

«Μας έχουν καταστρέψει. Εμείς τώρα να φανταστείτε στις περιοχές μας κάτω στην Κάλυμνο είχαμε 17 μηχανότρατες. Ξέρεις πόσες έχουν μείνει τώρα; Πέντε. Σου λέει προκειμένου να πάω να κινδυνέψω τη ζωή μου δεν πάω και καθόλου. Δεν υπάρχει ζωή για εμάς», συμπληρώνει ο κ. Σαρούκος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, αναφέρει πως «όταν γίνονται ελιγμοί στα ελληνικά χωρικά ύδατα εκ μέρους των τουρκικών ακταιωρών το πράγμα γίνεται επικίνδυνο».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet