Βοηθάμε τα παιδιά της Μ. Ανατολής μέσω της Unicef
Κοινωνία

Βοηθάμε τα παιδιά της Μ. Ανατολής μέσω της Unicef

Η Unicef εντείνει τη βοήθειά της για τα παιδιά που έχουν πληγεί από το βαρύ χειμώνα που «σαρώνει» τη Μέση Ανατολή. Μέχρι στιγμής η οργάνωση έχει μοιράσει ζεστά ρούχα, κουβέρτες, θερμαντικά είδη, χρήματα και κουπόνια σε περισσότερα από 900.000 παιδιά στη Συρία, το Ιράκ, το Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία.

Καθώς η κρίση στη Συρία πλησιάζει στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών, η Unicef εκτιμά ότι τουλάχιστον 7 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένα παιδιά και παιδιά πρόσφυγες, έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια.

Πολλοί εξακολουθούν να ζουν σε ημιτελή κτήρια και ανεπαρκή καταφύγια που τους εκθέτουν σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς στην πρόσβαση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, καταφέραμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες βοήθειας, προκειμένου να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά» δήλωσε η Μαρία Καλίβις, περιφερειακή διευθύντρια της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Η συμβολή των διαφόρων συνεργατών μας -τοπικών και κυβερνητικών- υπήρξε σημαντική για να συμβεί αυτό, ακόμη και υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής στη Συρία οι προμήθειες της Unicef έχουν φθάσει σε 350.000 παιδιά και η διανομή συνεχίζεται σε εθνικό επίπεδο.

Υλικό για την αντιμετώπιση του χειμώνα και κουπόνια έχουν δοθεί σε 200.000 παιδιά στον Λίβανο, στις πιο εκτεθειμένες περιοχές της χώρας. Οι ομάδες της Unicef, εργάζονται για να προσεγγίσουν συνολικά 478.000 παιδιά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επίσης σετ χειμωνιάτικων ειδών και χρήματα έχουν διανεμηθεί στην Ιορδανία, σε 100.000 ευάλωτα παιδιά από τη Συρία και τις οικογένειές τους. Στην Τουρκία, έχουν προσεγγιστεί 62.000 παιδιά, μεταξύ των οποίων και 22.000 παιδιά από το Κομπάνι ηλικίας 3-11 ετών.

Στο Ιράκ, σετ χειμωνιάτικων ειδών έχουν διανεμηθεί σε πάνω από 200.000 παιδιά σε περισσότερες από 100 περιοχές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν, λόγω και του μεγάλου υψομέτρου.

«Τα σημαντικά αυτά επιτεύγματα, είναι παρόλα αυτά λίγα σε σύγκριση με τον αριθμό των παιδιών και των οικογενειών των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν και συνεχίζουν να καταστρέφονται κάθε μέρα που αυτή η τρομερή σύγκρουση τραβά σε μάκρος» τόνισε η Καλίβις καταλήγοντας «Κάνουμε έκκληση στους δωρητές και υποστηρικτές μας σε όλο τον κόσμο να μας ενισχύσουν να διασφαλίσουμε ότι το έργο αυτό μπορεί να συνεχιστεί».

Μπορείτε να ενισχύσετε το έργο της Unicef για τα παιδιά στη Συρία με μια δωρεά σας προς τη Unicef Ελλάδος: http://bit.ly/1jC3fcW

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet