“Βουλιάζει” από τους μετανάστες και πρόσφυγες η Μυτιλήνη
Κοινωνία

“Βουλιάζει” από τους μετανάστες και πρόσφυγες η Μυτιλήνη

Στους περίπου 11.000 υπολογίζουν οι αρχές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί, περιμένοντας οι 8.000 από αυτούς να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και κάπου 3.000 να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με κάποιο από τα πλοία της γραμμής ή τα έκτακτα δρομολόγια πλοίων που πραγματοποιούνται.

Το μεσημέρι της Κυριακής, με 1.740 μετανάστες και πρόσφυγες απέπλευσε από το νησί το πλοίο «Tera Jet». Μία ώρα αργότερα το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να αποβιβάσει δύο παιδιά με υψηλό πυρετό και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του. Το «Tera Jet» θα εκτελεί ένα δρομολόγιο κάθε δύο ημέρες για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μεταφέροντας μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά.

Περί τις 6 το απόγευμα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέπλευσε από τη Μυτιλήνη μεταφέροντας στον Πειραιά περίπου 1.680 άτομα. Άλλα 800 άτομα είχε επιβιβάσει από τη Σάμο.

Εν τω μεταξύ, σε 8.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που είτε μένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, περιμένοντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε στον περιβάλλοντα χώρο, είτε τέλος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μόνο για το Σαββάτο πιστοποιήθηκε η άφιξη περίπου 2.600 νέων μεταναστών και προσφύγων, ενώ άλλοι περίπου 2.000 δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού.

Την Κυριακή υπολογίζεται ότι στο νησί έφθασαν περίπου 2.000 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στον Μόλυβο ή τη Συκαμνιά. Κάποιοι από αυτούς, πεζοπορώντας, κινούνται στην πόλη της Μυτιλήνης, διανύοντας με τα πόδια αποστάσεις 70 χιλιομέτρων.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet