Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτο επίδοξο βομβιστή στη Γερμανία
Κοινωνία

Ανθρωποκυνηγητό για ύποπτο επίδοξο βομβιστή στη Γερμανία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σαξονία, και συγκεκριμένα στην πόλη Τσέμνιτς, σε αναζήτηση ενός 22χρονου Σύρου ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι σχεδιάζει βομβιστική επίθεση.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίζεται εάν μεταξύ τους περιλαμβάνεται ο 22χρονος ύποπτος.

Η αστυνομία της Σαξονίας εξέδωσε ένταλμα έρευνας για τον Σύρο Τζάμπερ Αλμπάκρ, γεννημένο τον Ιανουάριο του 1994, που φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι «ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης».

Εκατοντάδες αστυνομικοί, περιλαμβανομένων πάνοπλων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην πόλη Τσέμνιτς, λίγο αφότου απέβησαν άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του υπόπτου στο διαμέρισμά του.

Την επιχείρηση προκάλεσαν αδιευκρίνιστες ακόμα πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, αν και όπως παραδέχτηκε τοπικός εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών, δεν είναι σαφές το «πού, πότε, πώς και γιατί» της ενδεχόμενης επίθεσης.

Παρ’ όλα αυτά, κατά τις κατ’ οίκον αστυνομικές έρευνες στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκαν ίχνη εκρηκτικών και οι γείτονες έλαβαν εντολές να παραμείνουν εκτός του κτιρίου.

«Ισχυρά εκρηκτικά εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα στο Τσέμνιτς» ανακοίνωσε μέσω Twitter η αστυνομία της Σαξονίας.

«Πρέπει να θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό είναι επικίνδυνο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Focus, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Τζάμπερ Αλμπάκρ έφθασε πέρυσι στη Γερμανία και παρακολουθείτο από τις υπηρεσίες πληροφοριών εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα.

Φέρεται να θεωρείτο ύποπτος για την προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης που είχε στόχο γερμανικό αεροδρόμιο.

«Λαμβάνουμε τα γεγονότα αυτά σοβαρά υπόψη. Οι αρμόδιες αρχές είναι σε στενή συνεργασία», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν είναι σαφές πόσα ακόμα άτομα ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet