Γιατροί κατά της χαλάρωσης του lockdown: Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει χώρα στην κορύφωση της πανδημίας
Κοινωνία

Γιατροί κατά της χαλάρωσης του lockdown: Παγκόσμια πρώτη να ανοίγει χώρα στην κορύφωση της πανδημίας

Σε απόλυτη συμφωνία κατά της λογικής της χαλάρωσης του lockdown εμφανίστηκαν σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, γνωστοί γιατροί όπως ο ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, αλλά και ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε για «πείραμα που θα φέρει περισσότερα κρούσματα», προειδοποιώντας ότι «θα κοστίσει αν ξεφύγει το 3ο κύμα». Παράλληλα ο κ. Παυλάκης σημείωσε: «Είναι παγκόσμια πρώτη να ανοίγει μια χώρα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος». 

Για «παγκόσμια πρώτη» όμως έκανε λόγο και ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», μιλώντας στο Open. «Η στρατηγική άνοιξε – κλείσε δεν είναι αποτελεσματική. Αυτή τη στιγμή μπήκε η ταφόπλακα αυτής της στρατηγικής, αλλά με μια παγκόσμια πρωτοτυπία, που μπορεί να τροφοδοτήσει επικίνδυνους συνειρμούς. Σε μια χώρα που βρίσκεται στην οξεία φάση, που στη μεγαλύτερή της πόλη δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, ασθενείς διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους, εμείς ανοίγουμε. Ήταν άκαιρη στιγμή και μάλιστα με υπογραφή της Επιτροπής των υγειονομικών». 

Την εικόνα που έδωσε ο κ. Καπραβέλος σχετικά με τις ΜΕΘ, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της και η Ματίνα Παγώνη, γιατρός στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», στο MEGA. 

«Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα Covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές. Όποιος εφημερεύει, περνά τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του. Και είναι μεγάλη ευθύνη των ανθρώπων που διασωληνώνουν. Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet