Γιώργος Καραϊβάζ: 40 ημέρες από τη δολοφονία – Σε «θολά νερά» οι έρευνες
reader.gr
Κοινωνία

Γιώργος Καραϊβάζ: 40 ημέρες από τη δολοφονία – Σε «θολά νερά» οι έρευνες

«Πληροφορίες», ψίθυροι, φήμες, που ελάχιστα έχουν συνεισφέρει στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, 40 ημέρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο. 

Από την πρώτη στιγμή στο Reader.gr είχαμε επισημάνει ότι τα «συμβόλαια θανάτου» είναι από τις πλέον δύσκολες υποθέσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το σκούτερ που χρησιμοποίησε το δίδυμο των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ, παρότι έχουν περάσει περισσότερες από 5 εβδομάδες από το μοιραίο μεσημέρι της 9ης Απριλίου. Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του Απόστολου Λύτρα, δικηγόρου της οικογένειας του δημοσιογράφου, ότι «η Αστυνομία συνεχίζει τη συλλογή στοιχείων για τη δολοφονία, αλλά προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νέο από την έρευνα».

Αυτό τόσο για τους εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου», όσο και για τον ηθικό αυτουργό, καθώς η ανάλυση των κειμένων του Γιώργου Καραϊβάζ «έδειχνε» σε συγκεκριμένα πρόσωπα από την αθηναϊκή νύχτα, όμως είναι πολύ δύσκολο –εάν δεν ανοίξουν στόματα- να προκύψει εμπλοκή τους. Ακόμη και για τον δολοφόνο και τον οδηγό του σκούτερ υπάρχουν κάποιες «πληροφορίες» που εξετάστηκαν από την Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο, πέραν του ότι πιθανότατα είναι αλλοδαποί με χρόνια παρουσία στην Ελλάδα και στο έγκλημα, δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο. 

Είναι προφανές ότι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κρατούν και «κρυφά χαρτιά», με τα διαθέσιμα στοιχεία να είναι περισσότερα απ’ αυτά που μπορεί να γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ. Επίσης, σε καμία περίπτωση η έρευνα δεν μπαίνει στο αρχείο, ωστόσο, όσο περνά καιρός κι απομακρυνόμαστε χρονικά από τα γεγονότα ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet