Γκ. Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες
reader.gr
Κοινωνία

Γκ. Μαγιορκίνης: Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες

Απαισιόδοξος αναφορικά με την άμεση ανάσχεση του αριθμού των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο μέσος όρος των θανάτων από τη νόσο Covid έχει ξεπεράσει τους 10 ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα, ενώ η αύξηση της μόλυνσης στις ηλικίες άνω των 65 ετών σημαίνει ότι τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμών των θανάτων θα αυξηθεί δραματικά».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην Ελλάδα έχουμε 67 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Στην αρχή της πανδημίας είχαμε 20 με 30 στο ίδιο δείγμα και ο αριθμός αυτός δεν αναμένεται να μειωθεί το επόμενο διάστημα. 

Σε αντίθεση με τις παραπάνω δηλώσεις του, χαρακτήρισε την επιβάρυνση της Αττικής τις τελευταίες ημέρες ήπια, δεδομένου ότι η περιοχή μόλις που ξεπέρασε τις 500 διαγνώσεις ανά ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να εμπνέει ανησυχία, καθώς καταγράφει το 25% του πληθυσμού της Αττικής και έξι φορές περισσότερες διαγνώσεις ανά μονάδα πληθυσμού.

Αναφορικά με τις ομάδες πληθυσμού, οι νέοι από 19 έως 39 ετών έχουν 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οι ηλικίες από 40 έως 65 επίσης 600 διαγνώσεις και οι σχολικές ηλικίες είναι αρκετά χαμηλά και διατηρούν 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαγιορκίνης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα άτομα από 45 έως 65 ετών, καθώς είναι η δεύτερη ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη θνητότητα, γεγονός που δημιουργεί πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι βασικός παράγοντας μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και ο αερισμός του χώρου όταν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειά μας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2025
Powered by Wisenet