Γλυκά Νερά: Αγγίζει τους δολοφόνους η ΕΛ.ΑΣ. – Στο στόχαστρο 30 παλιοί γνώριμοι
Eurokinissi.gr
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Αγγίζει τους δολοφόνους η ΕΛ.ΑΣ. – Στο στόχαστρο 30 παλιοί γνώριμοι

Στο στόχαστρο των αστυνομικών του τμήματος ανθρωποκτονιών βρίσκονται 30 παλιοί «γνώριμοι» για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά, οι οποίοι έχουν τελέσει κατά το παρελθόν παρόμοια εγκλήματα. Όπως μετέδωσε το Mega, οι τρεις κακοποιοί άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό, το οποίο θα βοηθήσει στο να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν.

Οι αστυνομικοί, από τους εκατοντάδες φακέλους από παρόμοιες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στα Βόρεια Προάστια, στο στόχαστρο τους έχουν βάλει 12 περιστατικά στα οποία εμπλοκή είχαν περίπου 30 κακοποιοί. Αυτά τα άτομα μέσα στις επόμενες ώρες θα μπουν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και θα ανακριθούν για το πού βρίσκονταν τις ώρες που τελέστηκε η δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Παράλληλα, αστυνομικοί εξετάζουν δύο βασικά σενάρια για τον τρόπο δράσης των δραστών. Το πρώτο κάνει λόγο ότι οι τρεις εισβολείς εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους κοντά στο σπίτι και στη συνέχεια πεζοί να έφτασαν και να εισέβαλαν στο σπίτι, σκοτώνοντας την άτυχη κοπέλα. Την ίδια στιγμή εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και τέταρτος συνεργός έξω από το σπίτι σε ρόλο τσιλιαδόρου. Το άτομο αυτό ήταν σε επαφή με τους δράστες και τους ενημέρωνε ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, αναμένονται στοιχεία και από τα στίγματα των τηλεφώνων. Θα γίνει άρση του απορρήτου και σάρωση των επικοινωνιών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή. Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε κατά τη διάρκεια της ληστείας και λόγω του βίαιου προφίλ τους.

Οι δολοφόνοι θα ξανασκοτώσουν – Τι υποστηρίζει ψυχίατρος

Ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Μetropolitan, Δημήτρης Σούρας, μίλησε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Είναι κάθετος ότι η νομοθεσία στην Ελλάδα το μόνο που καταφέρνει είναι να επιτρέπει στους συγκεκριμένους δολοφόνους να σκοτώνουν ξανά, επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι δράστες δεν σωφρονίζονται και ότι είναι άνθρωποι χωρίς ενοχές και ψυχή. 

«Θέλω να δηλώσω ότι οι αναλύσεις με ανθρώπους που μιλάνε με τη φιλοσοφία του 18ου αιώνα είναι άκυρες και άκαιρες. Δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα, συναισθήματα βίας ή φανατισμού. Όλα αυτά δίνουν άλλοθι. Βρισκόμαστε μπροστά σε δολοφόνους δημιουργημένους, “κλειδωμένους”», δήλωσε ο κύριος Σούρας. Και συνεχίζει: «Είναι δολοφόνοι με αντικοινωνική ή ψυχοπαθητική διαταραχή. Ξέρανε τα πάντα. Όλα τα ιατροδικαστικά στοιχεία που έχουμε αποδεικνύουν ότι είναι δολοφόνοι. Δεν είναι αρρώστια, δεν θέλουν φάρμακα, ψυχοθεραπεία ή σωφρονισμό. Παλεύουμε χρόνια εμείς οι ψυχίατροι για να πούμε ότι δεν έχουν ενοχές και ψυχή». 

Για το σωφρονιστικό σύστημα δήλωσε: «Τους δίνουμε άλλοθι. Κάνουμε λάθη με το πώς τους αντιμετωπίζουμε. Αυτοί οι άνθρωποι θα ξανασκοτώσουν. Δυστυχώς, με τους νόμους που έχουμε αυτή τη στιγμή, που και η ίδια κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί, τους κάνουμε ξενοδοχειακούς υπαλλήλους. Τους κρατάμε για λίγο, δεν τους σωφρονίζουμε αν και δεν επιδέχονται σωφρονισμό και μετά από λίγο τους βγάζουμε έξω».

Δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της Καρολάιν

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι Αρχές είπαν ότι πρόκειται για εγκληματίες που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν, να τους βασανίσουν. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Αυτό σημαίνει ότι και στο παρελθόν θα έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί και αναμένει και από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελέσματα από τα ευρήματα που συνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος.

Επίσης, αναμένονται στοιχεία και από τα στίγματα των τηλεφώνων. Θα γίνει άρση του απορρήτου και σάρωση των επικοινωνιών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή.

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία οι δράστες δεν φαίνεται να είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία της 20χρονης, αλλά να προέκυψε κατά τη διάρκεια της ληστείας και λόγω του βίαιου προφίλ τους.

Πώς περιέγραψε τον δολοφόνο ο σύζυγος της 20χρονης

Όπως κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει την σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσικλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του. Ο δολοφόνος ήταν έως 30 ετών, μελαμψός, ύψους 1,72 μ. και με περιττά κιλά.

Ο σύζυγος της Καρολάιν περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του. Δεν μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν τη μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet