Γλυκά Νερά: Γυρνάει «μπούμερανγκ» η διαρροή του ημερολόγιου της Κάρολαϊν
Πηγή: Eurokinissi/Instagram
Κοινωνία

Γλυκά Νερά: Γυρνάει «μπούμερανγκ» η διαρροή του ημερολόγιου της Κάρολαϊν

Το βράδυ της Παρασκευής 18/6, το…φιλοθεάμον κοινό που καταναλώνει με ζέση κάθε ανθυπολεπτομέρεια του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά απέκτησε νέο αντικείμενο ενδιαφέροντος: το ημερολόγιο της άτυχης Κάρολαϊν, όπου σε ένα εύρος χρόνου από τον Νοέμβριο του 2019 έως και πρόσφατα κατέγραφε τις σκέψεις της αναφορικά με τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κατά τρόπο που φαινόταν σαν ο 32χρονος πιλότος να ήταν με τη σειρά του αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο που τον καταδυνάστευε.

Από νωρίς, η διαρροή του περιεχομένου προκάλεσε αντιδράσεις για διαφορετικούς λόγους. Για παράδειγμα, το ημερολόγιο ήταν εξ αρχής στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. και μέρος της σχετικής δικογραφίας και είναι προφανές ότι αξιοποιήθηκε από τους έμπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να «δέσουν» τον πιλότο και να αποσπάσουν την ομολογία του. Κι όμως, διέρρευσε αμέσως μόλις η δικογραφία «εξήχθη» από τη ΓΑΔΑ και κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία, αλλά και στην υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Οι γνώστες του παρασκηνίου δεν έχουν αμφιβολία από πού έχει προκύψει η διαρροή -και φυσικά δεν πρόκειται για την Εισαγγελία, η οποία έχει κάθε λόγο να προστατεύει το κύρος της κύριας ανάκρισης που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Κορυφαίος νομικός εξηγεί στο Reader.gr ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια δικονομική τακτική, ήτοι να διαμορφωθεί ένα αφήγημα που θα «γεμίζει» τα κενά και θα «εξηγεί», τρόπον τινά, τη συμπεριφορά του πιλότου, με κορύφωση το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του συζύγου της. Στόχος, βεβαίως, είναι να στηθεί ένας υπεραστικός καμβάς που θα έχει πυρηνικό στοιχείο ότι δεν επρόκειτο για ένα έγκλημα εκ προ μελέτης -που επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης-, αλλά για ένα έγκλημα πάθους, εν βρασμώ ψυχής. Ένα έγκλημα με σαφώς ευμενέστερο πλαίσιο ποινής που θα μπορούσε να οδηγήσει τον πιλότο σε λίγα χρόνια εκτός φυλακής.

Μέχρι στιγμής, όμως, η διαρροή του ημερολόγια γύρισε «μπούμερανγκ». Και αυτό γιατί σε αρκετά ΜΜΕ, παρά τις αρχικές διαρροές που αναπαρήχθησαν ευρέως, ελήφθη η απόφαση να μην αναπαραχθεί το περιεχόμενο του ημερολογίου. Αυτό ίσχυσε για τα περισσότερα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ κεντρικά στα κανάλια διαμορφώνεται «γραμμή» περί της μη αξιοποίησης αυτού του υλικού. Το πιο κρίσιμο, όμως, είναι ότι η επιλογή της διαρροής βάλλεται και μπαίνει στο στόχαστρο η πηγή της διαρροής, καθώς καθίσταται σαφές ότι στόχος είναι να μπει, με έναν τρόπο, σε ένα πλαίσιο «συνενοχής» και η ίδια η άτυχη Κάρολαϊν.

Έτερος έμπειρος νομικός, με τον οποίο το Reader.gr συζήτησε, στο μεταξύ, θεωρεί σαφές ότι ο πιλότος θα βρεθεί αντιμέτωπος με σκληρή ποινική αντιμετώπιση και δεν θα τύχει ευμενέστερης αξιολόγησης, με δεδομένα τα «συντριπτικά στοιχεία», όπως λέει, ως προς την προπαρασκευή του εγκλήματος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet